''Bijna iedere fatsoenlijke aanval nadien resulteerde in een mogelijkheid''

''Bijna iedere fatsoenlijke aanval nadien resulteerde in een mogelijkheid''

Het napraten over De Klassieker zal voorlopig nog wel even doorgaan, maar de overheersende gedachte dat Feyenoord zichzelf tekort gedaan heeft zal waarschijnlijk net zolang doorgaan. Ook columnist Valentijn Driessen heeft zijn mening paraat. "De ploeg van Dick Advocaat verdiende meer dan een 1-0 nederlaag. Zelfs meer dan een gelijkspel."

"Nadat de Rotterdammers de schroom van zich afgooiden waren zij min of meer de baas in de Johan Cruijff ArenA. Met de beste kansen voor Steven Berghuis en invaller Luis Sinisterra. Op het tandvlees en met het nodige geluk trok Ajax de drie punten over de streep", aldus Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Dat Feyenoord met lege handen stond, was te wijten aan de angst om de eerste vijfentwintig minuten te durven voetballen. Het teruglopen werd gekenmerkt door Marcos Senesi bij het winnende doelpunt van Ryan Gravenberch."

"Het voorzichtige begin was een foute tactische keus van Advocaat. Hij wilde Ajax opvangen op de middenlijn en niet tien meter over de middenlijn op de Amsterdamse helft. Na de 1-0 lieten de elf Feyenoorders dit uitgedokterde plan los en schoven tien meter vooruit. Bijna iedere fatsoenlijke aanval nadien resulteerde in een mogelijkheid", zo vervolgt Driessen. "Het was tevens opvallend hoe eenvoudig Feyenoord de opbouw van achteruit bij Ajax – normaal de kracht van de ploeg – frustreerde. André Onana heeft sinds zijn komst in 2015 nooit zo vaak de lange bal moeten hanteren."

Lees meer over
Steven Berghuis Luis Sinisterra ajax Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties