''Schud het nu eens van je af en ga uit van je eigen kracht''

''Schud het nu eens van je af en ga uit van je eigen kracht''

Ruud Gullit begrijpt helemaal niks van de instelling van Feyenoord. De oud-trainer wijt het slechte begin vooral aan een gebrek aan de juiste instelling. De Rotterdammers begonnen in zijn ogen angstig en hadden te veel respect voor de tegenstander.

De analisten voorspelden vooraf een makkelijke overwinning van Ajax en de spelers van Feyenoord gingen mee in die tendens. ''Zo lopen de spelers er ook bij. Het eerste half uur denk je van Feyenoord: je kan toch veel meer? Op een gegeven moment gingen ze meer doen en dacht ik: je kan toch wel voetballen!"

''Waarom komt het dat ze een minderwaardigheidscomplex hebben?'', vraagt Gullit zich af in Rondo. ''Waar komt het door dat iedereen maar steeds dacht dat ze slecht spelen, maar toch zoveel punten hebben? Dick vertelde het ook: we hebben niet voor niks zoveel punten. Alleen kreeg ik het gevoel dat Feyenoord veel te veel ontzag had.''

''Ze konden in het begin geen twee keer naar elkaar overspelen. Schudt het nu eens van je af en ga eens uit van je eigen kracht'', vervolgt de oud-Feyenoorder zijn verhaal. ''Ik kan me niet voorstellen dat ze zo slecht zijn als ze vooraf werden voorgesteld. Ik vond Jørgensen bijvoorbeeld uitstekend vandaag. ''

Lees meer over
ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties