Berghuis: ''Ik heb veel geloof in deze ploeg''

Berghuis: ''Ik heb veel geloof in deze ploeg''

Het resultaat in de Arena vanmiddag zegt nog weinig over de uiteindelijk uitkomst van het huidige Eredivisieseizoen. Dat zegt aanvoerder Steven Berghuis zondagochtend in gesprek met De Telegraaf. Wel heeft de aanvoerder - ondanks het verleden - vertrouwen in een goed resultaat tegen de aartsrivaal.

"Natuurlijk heb ik respect voor het elftal van Ajax. Het is een moeilijk bespeelbare ploeg en we zijn er niet vaak in geslaagd in Amsterdam een goed resultaat te halen", begint Berghuis. "Maar ik heb heel veel geloof in de ploeg waar ik nu in speel. Ons elftal heeft ook kwaliteiten." De slechte reeks van Feyenoord tegen Ajax is niet uniek. "Er is geen enkele ploeg die daar makkelijk wint. In mijn eerste jaar bij Feyenoord verloren we met 2-1. Dat was in een kampioensjaar."

Met die laatste zin geeft Berghuis ook aan dat het resultaat nog niet bepalend is in de titelrace. "Na Ajax - Feyenoord zijn we pas op de helft van de competitie. In deze fase kijk ik nog niet zoveel naar de ranglijst." Toch heeft Feyenoord volgens de topscorer veel te bewijzen vanmiddag. "Sinds de komst van de nieuwe trainer hebben we door de corona-uitbraak nog niet tegen Ajax gespeeld. Wel tegen PSV, uit en thuis. Dat waren ook topwedstrijden, maar veel hebben we er nog niet gespeeld."

Berghuis blikt terug op de Klassiekers van de afgelopen jaren. "We hebben een paar wedstrijden gehad waarin we steeds met tien man stonden. Eén keer kreeg St. Juste al vroeg een rode kaart en de andere keer ging Toornstra ongelukkig op de kuit van De Jong staan. Twee keer kwamen ook heel snel op achterstand. Het was steeds een wedstrijd met een eigen verhaal."

Dit keer heeft Berghuis toch vertrouwen in de wedstrijd - even als in de gehele tweede seizoenshelft. "In de eerste helft hebben we het in bepaalde fases moeilijk gehad. De blessures bleven maar komen en we werden uitgeschakeld in Europa. Als je dan ziet hoe het team zich heeft ontwikkeld en hoe we ons hebben teruggeknokt, dan biedt dat hoop voor de komende maanden."

Over een eventueel titel wil Berghuis echter nog niet praten. "Alles kan, maar het is veel te vroeg om daar iets over te zeggen. Kijk wie er nu allemaal dicht bij elkaar staan: Ajax, Feyenoord, Vitesse, PSV, AZ. Er komen nog veel grote wedstrijden aan. Over twee maanden weet je pas echt wie er voor de titel strijden."

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Jens Toornstra Vitesse ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties