''Dan moet je een spits hebben die de bal kan opvangen''

zondag 17 januari 2021 11:12 34.800 keer bekeken 60 reacties Pro Shots

Hoe Feyenoord vanmiddag Ajax gaat bestrijden lijkt duidelijk. Zoals altijd zal Dick Advocaat zijn ploeg vanuit een goede organisatie tot mogelijkheden tot omschakeling willen laten komen. Met welke spelers dit gebeurt, is wel nog de vraag.

Bij Goedemorgen Eredivisie is Jean-Paul van Gastel, voorheen de assistent van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord, te gast. Hij werkte destijds samen met Nicolai Jørgensen, maar ziet met Lucas Pratto ook een goede optie voor in de spits. "Het is bijna al een luxe. Sinisterra zou ook nog kunnen, maar ga je als coach allebei je centrale spitsen op de bank zetten? Ik zou met een spits spelen en Sinisterra vanaf de zijkant."

Van Gastel blikt terug op het beste jaar van Jørgensen, waarin hij tot 21 goals kwam en Feyenoord mede daardoor kampioen werd. "Hij speelde toen met Dirk heel dicht om hem heen, als een bliksemafleider. Daar heeft hij veel van geprofiteerd. Daarnaast speelde hij toen ook echt in de spits. Als hij zich wat ongemakkelijk voelt, gaat hij zwerven en loopt hij uit de spits weg. Pratto blijft ten minste in de spits."

Ook op mentaal vlak zijn de afgelopen seizoenen voor Jørgensen zwaar geweest. "Hij is steeds met een blessure begonnen aan de voorbereiding. Daar heb je last van. In het jaar dat we kampioen werden en hij echt goed speelde, was hij fit, sterk en had hij vertrouwen. Als je dan vanaf dag één bovenaan staat, gaat het vertrouwen groeien. Dat blijft en blijft scoren, dan loopt het vanzelf."

Voormalig Feyenoord-trainer Erwin Koeman is ook te gast in het programma. Ook hij denkt dat Feyenoord het best met een echte spits in de punt kan spelen. "Ajax wil gelijk storen en Feyenoord heeft niet de kwaliteit om daar onderuit te spelen. Dan zal je een linie moeten overslaan en moet je een spits hebben die de bal op z'n borst kan opvangen. Ik denk dat Ajax daardoor in de problemen kan komen. Daarnaast heb je snelheid nodig op de flank met Sinisterra en een loper vanuit het middenveld met Toornstra. Daar kan je Ajax pijn mee doen."

Gerelateerd nieuws
60 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 25 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75077 leden - Op dit moment zijn 345 mensen actief, waarvan 150 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved