''Laten zien dat je van zo'n tegenstander niet bang hoeft te zijn''

zondag 17 januari 2021 04:08 26.880 keer bekeken 78 reacties Pro Shots

Aan het begin van het seizoen had geen enkele supporter, van welke club dan ook, Feyenoord mee zien doen om de koppositie na zestien speelronden. Vandaag is het echter gewoon een gegeven. Ook Feyenoord watcher Martijn Krabbendam ziet dat het goed is. "Het gat is te overzien voor Feyenoord en de belangen zijn duidelijk."

"Een goed resultaat zou voor Feyenoord betekenen dat ze mee blijven doen om de bovenste plaatsen. Het is best knap hoe Feyenoord zich in deze positie heeft gemanoeuvreerd. Dat is ook knap als je kijkt naar de top drie", zo doelt Krabbendam op de financiële situatie van zowel PSV als Ajax in verhouding tot Feyenoord. "Als je kijkt wat die hebben kunnen doen in hun selectie, dan is de prestatie die ze leveren absoluut knap door half januari nog aan te sluiten."

"Maar dat was vorig jaar ook al zo", zo vervolgt Krabbendam bij Voetbal International. Nu is het dus tijd om de strijd aan te gaan met een club waar het geld tegen de plinten aan klotst. "Feyenoord hunkert ook wel naar zo'n wedstrijd in de ArenA. Ze hebben die wedstrijd ook lang niet gespeeld." Maar als de wedstrijd wel gespeeld werd liep het vaak fout af voor de Rotterdammers. "We kennen allemaal de statistieken van de laatste jaren: dit is wel het moment om te laten zien dat je van zo'n tegenstander niet bang hoeft te zijn. Omdat je zelf ook wat in huis hebt om het Ajax in ieder geval moeilijk te maken."

Feyenoord heeft er een handje van om juist sterker geachte tegenstanders te verslaan. "Als je gewoon nuchter kijkt, dan is Ajax natuurlijk de grote favoriet. Feyenoord heeft blijkbaar iets dat voor tegenstanders heel lastig is: win maar eens van ze. Dat is alleen Vitesse de afgelopen veertien maanden gelukt met een beetje mazzel. Die wedstrijd had Feyenoord ook gewoon kunnen winnen, zeker op basis van de kansen na rust."

"Feyenoord heeft iets dat moeilijk te bespelen is. We hebben Ajax gezien: ontzettend veel kwaliteit, maar toch ook kwetsbaar." Daartegenover staat het min of meer rare Feyenoord. "Het is gewoon een ploeg die na zestien wedstrijden nog steeds in de top drie staat, een beetje tot verbazing van heel veel mensen in het land en minder tot verbazing van de spelers zelf omdat zij zelf ook wel hun eigen kracht kennen. Het is ook wel een gevaarlijke ploeg: als je zo lang ongeslagen bent gebleven, dan heb je iets dat je moeilijk te bespelen maakt."

Gerelateerd nieuws
78 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75091 leden - Op dit moment zijn 70 mensen actief, waarvan 27 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved