''Het is en blijft De Klassieker, in wat voor vorm het ook is''

zondag 17 januari 2021 08:00 27.880 keer bekeken 93 reacties Pro Shots

Remco Ravenhorst is voorzitter van Supportersvereniging FSV De Feijenoorder en bestuurder van Supporterscollectief Nederland. Hij is, zoals iedereen, teleurgesteld dat De Klassieker in een leeg stadion afgewerkt gaat worden, want het publiek kan de tegenstander niet meer massaal afbranden. "Het is op het veld minder fel nu er niemand op de tribunes zit."

"Natuurlijk heeft ook te maken met hoe de spelers zich tot elkaar verhouden, maar als je het veld opkomt en je ziet duizenden mensen gek doen, dan heeft dat invloed op het veld. Dat neem je gewoon over, dat kan niet anders", aldus Ravenhorst tegenover VoetbalPrimeur. "Het is en blijft De Klassieker, in wat voor vorm het ook is. Het voelt voor ons heel anders, omdat er geen supporters bij zijn. In een leeg stadion is het toch altijd anders."

De maatregelen rondom corona maken het alleen maar lastiger. "Je kunt nergens heen en kunt ze ook niet aanmoedigen. Er blijven weinig opties over. In De Kuip probeer je te laten zien dat je ze niet vergeten bent. Maar in deze digitale tijd is dat gewoon heel lastig", zo vervolgt Ravenhorst. "Je kijkt normaal gesproken met je vrienden, of in de kroeg. Dan heb je toch een soort beleving met elkaar rond die wedstrijden. Maar dat is ook allemaal niet mogelijk."

Vooral het gemis van supporters in De Kuip is dit seizoen al vaak gebleken, want er werd 'thuis' uitzonderlijk vaak gelijk gespeeld. "Bij Feyenoord merk je wel dat de supporters de spelers over een dood punt heen kunnen krijgen. Het is een soort wisselwerking. Als het tempo omhoog gaat, maak je makkelijker het verschil. Dus ik denk dat het wel effect heeft." Lege stadions doen pijn aan de ogen, maar er zit voorlopig niet veel anders op. "Het alternatief is dat je de hele competitie eruit gooit. Maar dat kunnen clubs zich niet permitteren. Bovendien is het voor supporters al moeilijk om contact met de club te houden. We vinden dit niks, maar het alternatief is nog veel erger."

Gerelateerd nieuws
93 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75091 leden - Op dit moment zijn 31 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved