''Ik denk dat het voor Feyenoord geen nadeel is''

''Ik denk dat het voor Feyenoord geen nadeel is''

De Klassieker staat zondag op het programma en dat betekent dat Feyenoord directe concurrent Ajax pijn kan doen in de strijd om de titel. Met Sinisterra en Fer heeft Feyenoord weer twee basisspelers terug van blessures en daarmee lijken de Rotterdammers zondag een goede kans te maken in Amsterdam. De achterstand op Ajax bedraagt nog maar drie punten.

Dat er geen uitpubliek is bij een Klassieker, is niks nieuws. Aanstaande zondag is er helemaal geen publiek. Hoe wordt dat? ''Het is geen Klassieker waar je je het meest op moet verheugen'', zegt Sjoerd Mossou in de AD Voetbalpodcast. ''Juist die sfeer hoort bij een Klassieker. De afgelopen vijftien Klassiekers heb ik denk ik allemaal gezien. Zo’n hele dag zit vol met rituelen. Het verslag ligt al twee uur van te voren klaar, supporters worden nog even geïnterviewd, de spelers komen de bus uit lopen. Dat is lekker, maar dat is er nu helemaal niet. Ik denk dat het voor Feyenoord geen nadeel is. Die hebben natuurlijk een enorm slechte staat van dienst in de Arena. Wat dat betreft is het elke keer hetzelfde. Kuyt en Kalou is ook al een eeuwigheid geleden.''

''Nu is het min of meer een neutraal terrein. Wellicht kunnen ze daar enige moed uit putten. Bij Feyenoord is het natuurlijk met de jaren erin geslopen dat Ajax-uit altijd een kansloze missie is. Dat heeft eigenlijk een soort van deken over die wedstrijd gelegd. Dat maakte de wedstrijd in de Kuip ook altijd leuker, simpelweg omdat je dan nooit wist wat er ging gebeuren. In de Arena had je allang het gevoel dat het 3-0 voor Ajax werd, en dat werd het dan ook'', gaat Mossou verder. ''Door het ontbreken van het publiek en het drukke speelschema zou je kunnen denken dat er wel nog een andere type wedstrijd in zou kunnen zitten. Advocaat heeft ruim de tijd gehad om een strijdplan te bedenken. De wedstrijd tegen Zwolle was wat dat betreft geen goede generale. Qua prestaties zijn ze super constant, maar qua veldspel totaal niet.''

''Als je het vergelijkt met waar Feyenoord vorig jaar tijdens de Klassieker stond, dan heeft Advocaat het heel goed gedaan. Dat is geen hogere wiskunde geweest. Het was meer een kwestie van de organisatie op orde brengen en simpel voetbal spelen. Daar verdient hij de credits voor, en die krijgt hij ook wel. Advocaat doet een beetje in zijn interviews alsof Feyenoord elke week compleet wordt afgezeken, maar volgens mij krijgen ze erg veel lof voor wat ze hebben neergezet'', sluit Mossou af.

Lees meer over
De Kuip Luis Sinisterra ajax Dirk Kuyt Dick Advocaat Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties