De Statistieken: Toornstra sterk en geweldige vorm Marsman

De Statistieken: Toornstra sterk en geweldige vorm Marsman

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen PEC Zwolle, met daarin onder meer Jens Toornstra, een degelijke verdediging en de indrukwekkende vorm van Nick Marsman.

De statistieken bevestigen wat iedereen (behalve Bram van Polen) heeft gezien tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle. De thuisploeg had de meeste kansen (21 pogingen tegenover 9) en het meeste balbezit (58%), maar verzuimde daarmee gevaarlijk te worden. Van de 21 pogingen kregen de Rotterdammers er slechts 4 op doel gericht. 9 van de 21 waren bovendien schoten van buiten de zestien. Volgens 11 tegen 11 noteerde Feyenoord een xG (expected goals, verwacht aantal doelpunten op basis van het aantal kansen en de kwaliteit van ervan) van 1,08, tegenover 0,48 van PEC.

De Statistieken: Toornstra sterk en geweldige vorm Marsman

Lucas Pratto had met liefst 6 schoten, waarvan 2 op doel het grootste aandeel in deze cijfers, maar was ongelukkig in de afronding. Hij werd gevolgd door Jens Toornstra (5 schoten, 1 op doel), Leroy Fer (3, 0 op doel), Steven Berghuis (3, 0 op doel) en Mark Diemers (2, 0 op doel). De beslissende treffer van Luis Sinisterra was de enige doelpoging van de Colombiaan.

Toornstra
Op basis van de door WhoScored berekende statistieken, was Toornstra met een rating van 8.17 de Man of the Match tegen PEC. De middenvelder noteerde de meeste balcontacten van de wedstrijd met 95, gevolgd door verdedigers Marcos Senesi (94) en Lutsharel Geertruida (91). Toornstra blonk vooral uit in zijn belangrijke passes; met 5 sleutelpasses gaf hij er de meeste, gevolgd door Berghuis (3) en Tyrell Malacia (2). Van zijn 72 passes in totaal kwam 87,5% bij de goede kleur terecht.

Solide verdediging
In verdedigend opzicht speelden Uros Spajic, Marcos Senesi en Lutsharel Geertruida alle drie een degelijke wedstrijd. Spajic tekende voor 2 geslaagde tackles, 3 intercepties en 3 clearances (weggewerkte ballen), Senesi voor 3 tackles, 1 interceptie en 5 clearances en Geertruida voor 5 tackles, 3 intercepties en 1 clearance. Alle drie blockten zij één schot van de bezoekers. Bovendien was Spajic met 4 gewonnen luchtduels van iedereen op het veld het sterkst in de lucht.

De Statistieken: Toornstra sterk en geweldige vorm Marsman

Marsman
Tot slot Nick Marsman. De doelman die zijn waarde als stand-in voor Justin Bijlow inmiddels meer dan bewezen heeft, komt in deze rubriek niet vaak aan bod. Toch zet juist hij geweldige cijfers neer. Sinds Bijlow geblesseerd raakte stond hij dit seizoen in tien Eredivisiewedstrijden onder de lat. In zes daarvan slaagde hij erin de nul te houden. In de laatste zes Eredivisieduels kreeg hij zelfs slechts één doelpunt tegen. In de in totaal dertien wedstrijden (inclusief Europa League) waarin Marsman dit seizoen onder de lat stond, incasseerde hij slechts acht tegengoals.

Lees meer over
Steven Berghuis Jens Toornstra Tyrell Malacia Luis Sinisterra Justin Bijlow Lutsharel Geertruida Nick Marsman Leroy Fer Marcos Senesi Mark Diemers Uros Spajic Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties