''Eigenlijk wel lekker dat men Feyenoord niet als titelkandidaat ziet''

woensdag 13 januari 2021 17:38 21.410 keer bekeken 77 reacties Pro Shots

Regi Blinker gelooft in de titelkansen van Feyenoord. De Rotterdammers zijn slechts drie punten verwijderd van koploper Ajax, maar worden door de media vaak niet als kanshebber beschouwd. "Ik vind het eigenlijk wel lekker dat Feyenoord niet als een van de kandidaten wordt gezien", aldus Blinker.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de oud-Feyenoorder, die in 1993 zelf de landstitel pakte met de club, aan de rol van underdog wel gunstig te vinden. "Ik zie ook wel dat er bij Ajax en PSV heel veel kwaliteit rondloopt, maar ik zie ook een Feyenoord dat elke week beter wordt en waar met Dick Advocaat een coach werkt die weet hoe je spelers moet raken en hoe je resultaten moet halen in de top. En nog een belangrijke eigenschap van dit Feyenoord: er staat een team."

Blinker ziet gelijkenissen met zijn kampioenselftal uit 1993, dat destijds ook als underdog beschouwd werd. "Er zijn best wel wat overeenkomsten. Dat zit 'm vooral in de teamspirit. Treffend vond ik het interview met Steven Berghuis, direct na de wedstrijd tegen Sparta, waarin hij vertelde hoe de nieuwe spits Lucas Pratto nu al heel veel met ploeggenoten praat en zo een extra boost is voor die jonge jongens. Dat zijn hoopvolle signalen. Je merkt dat het onderling goed zit. En ja, we hebben in '93 laten zien hoe ver je daarmee kunt komen."

Er wordt al vooruitgeblikt op De Klassieker van zondag, maar Blinker benadrukt dat de focus op PEC Zwolle moet liggen. "Zo makkelijk gaat dat echt niet. Feyenoord moet die wedstrijd niet beschouwen als een hobbeltje dat genomen moet worden. Nee, ze moeten PEC benaderen alsof het Ajax is." Over De Klassieker zelf: "Ik verwacht niet dat we die wedstrijd wel eventjes gaan winnen. Dusan Tadic, Sébastien Haller en Antony zijn echt geweldige voetballers. De kansen voor Feyenoord liggen achterin bij Ajax. Daar zie ik wel mogelijkheden om toe te slaan."

Gerelateerd nieuws
77 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74807 leden - Op dit moment zijn 95 mensen actief, waarvan 33 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved