'Feyenoord haakt af door uitermate zwak transferbeleid'

'Feyenoord haakt af door uitermate zwak transferbeleid'

Het is bekend dat Feyenoord de laatste jaren qua transferinkomsten niet kan concurreren met Ajax en PSV. De Rotterdammers willen het gat de komende jaren dichten en hopen met spelers als Marcos Senesi en Luis Sinisterra miljoenen te verdienen. Voetbal International nam de jaarverslagen door en dat levert voor de Rotterdammers een pijnlijke conclusie op.

''Feyenoord haakt niet af door geldgebrek, maar door een uitermate zwak transferbeleid'', oordeelt het weekblad. Niet alleen Ajax (€410), PSV (€191) en AZ (€137) doen het beter op de transfermarkt. Ook sc Heerenveen haalt meer binnen. ''De Friezen konden tussen 2010 en 2020 in totaal 85 miljoen bijschrijven. Ook dat is hoger dan de 81 miljoen van Feyenoord.''

Bij Feyenoord kijkt men vooral naar PSV en Ajax, maar AZ timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. De Alkmaarders haalden dan ook 56 miljoen euro meer binnen op de markt. ''En dat terwijl de middelen in Alkmaar geringer zijn. Feyenoord pompt meer geld in de opleiding, en de salarispost is tachtig procent hoger dan bij AZ. Desondanks halen ze in De Kuip minder uit de spelersmarkt.''

Feyenoord is over de afgelopen tien jaar gezien is qua spelersopbrengsten de nummer vijf van Nederland. ''De slechte transferresultaten van Feyenoord vallen nogal uit de toon in de Eredivisie en zijn bovendien structureel. Een nieuw stadion en externe investeerders lossen dat probleem niet op.'' Voor technisch directeur Frank Arnesen is er de komende jaren nog voldoende winst te behalen.

Lees meer over
De Kuip PSV Luis Sinisterra ajax sc Heerenveen Marcos Senesi Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties