Lockdown verlengd; proefevenementen met publiek uitgesteld

Lockdown verlengd; proefevenementen met publiek uitgesteld

Premier Mark Rutte heeft tijdens de coronapersconferentie bekend gemaakt dat de lockdown nog minimaal drie weken duurt. Het aantal besmettingen loopt de laatste tijd terug, maar versoepelingen van de regels zitten er voorlopig niet in.

Vanwege de rondwarende Britse variant van het coronavirus, die een stuk besmettelijker is, overweegt Rutte dan ook niet om de regels minder scherp te maken. ''We moeten doorzetten. Er is met het vaccin licht aan het einde van de tunnel, maar tot die tijd moeten we doorzetten'', zo is de boodschap van de premier van Nederland, die ook aankondigde onderzoek te doen naar het effect van een avondklok.

Voor het betaald voetbal blijft alles hetzelfde zoals het de laatste maanden was. Bij de voetbalwedstrijden zijn geen supporters welkom, maar er mag wel gevoetbald worden. De proefprojecten die tijdens de vorige coronapersconferentie werden aangekondigd zijn voorlopig uitgesteld. Het kabinet was van plan om in januari te gaan testen of het mogelijk is om weer supporters toe te laten in de stadions.

Lees meer over
coronavirus
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties