''Feyenoord dwingt zeges op een andere manier af''

''Feyenoord dwingt zeges op een andere manier af''

PEC Zwolle speelde afgelopen weekend knap gelijk tegen AZ. De Zwollenaren hebben de laatste weken een stijgende lijn te pakken en trainer John Stegeman hoopt dat in De Kuip terug te zien. PEC Zwolle scoorde voor het laatst op 28 februari 2008 in een uitwedstrijd tegen Feyenoord en wil daar woensdagavond verandering in brengen.

"Een stunt tegen een topploeg staat nog wel op mijn verlanglijstje", zegt Stegeman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We hebben afgelopen wedstrijd tegen AZ ook al voor een verrassend resultaat gezorgd. Ik denk niet dat heel veel mensen daar rekening mee hadden gehouden. Dat is knap, en het zou mooi zijn als we nu ook eens in uitwedstrijden kunnen stunten."

''En of een volle of lege Kuip het verschil zal maken, weet ik niet”, vervolgt de trainer. ''Feyenoord heeft tot dusver niet veel verloren. Ik heb ook niet de illusie dat we daar zomaar even gaan winnen. Het wordt, ondanks ons gelijkspel tegen AZ, gewoon een heel zware wedstrijd. Feyenoord heeft niet veel mogelijkheden nodig om te winnen. Het team is echt ingericht op het winnen van wedstrijden.''

Advocaat kijkt met Feyenoord vooral naar het resultaat. ''De schoonheidsprijs vinden ze minder belangrijk. Ajax, PSV en AZ willen dominant zijn en veel doelpunten maken, Feyenoord dwingt zeges op een andere manier af. En als ze blijven winnen, gaat Dick Advocaat straks op de schouders naar buiten. En terecht. Daar kan ik alleen maar een diepe buiging voor maken.''

Lees meer over
De Kuip PSV ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties