''Eigenlijk is het een heel vlak middenveld''

''Eigenlijk is het een heel vlak middenveld''

Wiljan Vloet is onder de indruk van het spel van Feyenoord. De oud-trainer zag de ploeg van Dick Advocaat winnen van Sparta Rotterdam, maar ziet dat er nog voldoende rek in het elftal zit. Vooral op het middenveld valt er nog veel winst te behalen. In de ogen van Vloet ontbreekt het nu vooral aan creativiteit om de spits goed te kunnen bedienen.

Vloet begint met complimenten. "Ik vond Fer fantastisch. Hij onderschepte veel ballen door zijn lichaam er goed tussen te zetten. Maar eigenlijk is het een heel vlak middenveld. Ik ben heel benieuwd wat er zou gebeuren met een creatieve spelverdeler op de punt naar voren. Dan krijgt de spits meer aanvoer, kan je ook korte combinaties doen. Ik vind het jammer dat een spits onnodig op een eiland komt."

Sparta Rotterdam gaf in de stadsderby niet thuis en dat heeft vooral te maken met het gemis aan supporters. "Dat heb je bij zo'n wedstrijd echt nodig, het publiek, om de echte derbysfeer te krijgen'', vertelt Vloet in gesprek met RTV Rijnmond. ''Dat heeft ook met de tegenstander te maken. En een keer een mindere dag hebben, dat kan gebeuren. Maar het nakomen van afspraken, dat is een basisvoorwaarde. De ruimte die de spelers van Feyenoord bij de doelpunten kregen, is daar een voorbeeld van."

Vloet geeft ook zijn mening over Lucas Pratto. "Ik moet hem beoordelen op deze drie kwartier. Daarin maakte hij op mij nog geen overdreven goede indruk. Het is een aanspeelpunt en hij zorgt voor concurrentie in de selectie. Dat is een mooi bijkomend voordeel." Feyenoord-watcher Sinclair Bischop reageert: "Hij had een goede loopactie en schoot op de paal. Geef hem nog een paar wedstrijden de kans en laten we dan inschatten of het een meerwaarde is."

Lees meer over
Dick Advocaat Leroy Fer Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties