''Laat ze het zondag zo neerzetten dat het een wedstrijd wordt''

''Laat ze het zondag zo neerzetten dat het een wedstrijd wordt''

Feyenoord speelt woensdagavond nog een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, maar met een schuin oog wordt al gekeken naar De Klassieker van aanstaande zondag. Ajax speelde zondagmiddag met 2-2 gelijk tegen PSV en liet ook in december al de nodige punten liggen. De vraag is in hoeverre er kansen liggen voor Feyenoord.

"Het is overdreven om te zeggen dat Feyenoord het aan zijn stand verplicht is, maar ze hebben toch een paar goede jongens in het team zitten", blikte journalist Maarten Wijffels vooruit in de voetbalpodcast van Algemeen Dagblad. "Het is niet voor niks dat Feyenoord zo lang ongeslagen was. Advocaat gaat de hele week studeren op een aanpaak waarmee ze het Ajax gewoon moeilijk gaan maken. Dat mag je toch verwachten. Bij rust moet Feyenoord nog in de wedstrijd zitten, niet na twintig minuten al met 3-0 achter staan."

Eerder in de podcast werd al met lof gesproken over de nieuwe Ajax-aanvaller Sébastien Haller, maar Wijffels denkt dat hij voor Feyenoord te bestrijden moet zijn. "Hij is twee meter breed en twee meter lang, maar Feyenoord heeft ook sterke jongens staan. Laat ze desnoods met vijf verdedigers gaan spelen en laat de backs aanvallen, maar laat ze het zo neerzetten dat het een wedstrijd wordt. Dat moet kunnen."

Zondagavond stelde Jan van Halst in Rondo al dat de ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax 'interessant' wordt. "Ik vond Feyenoord tegen Sparta al beter dan in de eerste seizoenshelft", doelde hij op de terugkeer van verschillende spelers en de komst van Lucas Pratto. "De concurrentie neemt toe en dan zal het niveau ook wat toenemen. Het wordt interessant of zij tegen een heel goede ploeg als Ajax ook het niveau omhoog kunnen trekken. PSV heeft ook veel slechte wedstrijden gespeeld, maar hebben doordat ze tegen Ajax speelden ook dat niveau aangetikt."

Lees meer over
PSV Klassieker PEC Zwolle ajax Dick Advocaat Denzel Hall Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties