Ochtendjournaal: 'Pratto praat, Nico scoort'

maandag 11 januari 2021 09:00 22.695 keer bekeken 141 reacties Pro Shots

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 0-2 overwinning op Sparta zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Het Algemeen Dagblad schrijft daags na de derby uitgebreid over de concurrentiestrijd in de spits bij Feyenoord. Nieuweling Lucas Pratto mocht in zijn eerste wedstrijd direct als basisspeler debuteren, waardoor Nicolai Jørgensen naar de bank werd verwezen. Waar Pratto echter nog niet wist te scoren, deed de Deen dat als invaller wel. "Zijn tweede treffer van het seizoen zou hem weer de goede kant op moeten duwen", aldus de krant.

Over het eerste optreden van Pratto: "Hij had voor de pauze het minste aantal balcontacten van Feyenoord, maar dat nam niet weg dat hij zich hier en daar liet zien. De ervaren spits is niet bijster snel, maar loert wel nadrukkelijk op de ruimte achter de laatste linie van de tegenstander. Bovendien bleek hij sterk in de lucht." De krant sluit af met de vraag wie van de twee zondag de voorkeur zal krijgen in De Klassieker. Ook een basisplaats voor beiden - Pratto in de spits met Jørgensen erachter - zou een mogelijkheid zijn. 

'Pratto praat, Nico scoort', luidt de wat cynische kop van De Telegraaf. Het dagblad is vooralsnog niet onder de indruk van de Argentijn. "Met veel bombarie binnengekomen - 17 interviews in 48 uur - maar geen goals dus bij zijn debuut tegen Sparta. Juist op het moment dat hij werd afgelost door Jørgensen, kwam er een echt spitsendoelpunt. Zie daar de logica van de voetbalwereld soms."

De krant vermoedt dat Jørgensen, die wel trefzeker was tegen Sparta, deze maand vaker de kans zal krijgen. "Met zijn bouw en motoriek én zijn leeftijd (32 jaar) lijkt 'de beer' in de komende periode nooit het volledige programma aan te kunnen. Op die momenten hoopt Jørgensen er te mogen staan en tegen al half kapot gespeelde tegenstanders is het misschien wel dé kans om zijn doelpuntentotaal eens flink op te schroeven."

Gerelateerd nieuws
141 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74807 leden - Op dit moment zijn 75 mensen actief, waarvan 37 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved