Ochtendjournaal: 'Pratto praat, Nico scoort'

Ochtendjournaal: 'Pratto praat, Nico scoort'

De Nederlandse pers schrijft graag over Feyenoord. Daags na de 0-2 overwinning op Sparta zet FR12.nl in de rubriek het Ochtendjournaal op een rijtje wat er in de landelijke ochtendkranten over de club geschreven wordt.

Het Algemeen Dagblad schrijft daags na de derby uitgebreid over de concurrentiestrijd in de spits bij Feyenoord. Nieuweling Lucas Pratto mocht in zijn eerste wedstrijd direct als basisspeler debuteren, waardoor Nicolai Jørgensen naar de bank werd verwezen. Waar Pratto echter nog niet wist te scoren, deed de Deen dat als invaller wel. "Zijn tweede treffer van het seizoen zou hem weer de goede kant op moeten duwen", aldus de krant.

Over het eerste optreden van Pratto: "Hij had voor de pauze het minste aantal balcontacten van Feyenoord, maar dat nam niet weg dat hij zich hier en daar liet zien. De ervaren spits is niet bijster snel, maar loert wel nadrukkelijk op de ruimte achter de laatste linie van de tegenstander. Bovendien bleek hij sterk in de lucht." De krant sluit af met de vraag wie van de twee zondag de voorkeur zal krijgen in De Klassieker. Ook een basisplaats voor beiden - Pratto in de spits met Jørgensen erachter - zou een mogelijkheid zijn.

'Pratto praat, Nico scoort', luidt de wat cynische kop van De Telegraaf. Het dagblad is vooralsnog niet onder de indruk van de Argentijn. "Met veel bombarie binnengekomen - 17 interviews in 48 uur - maar geen goals dus bij zijn debuut tegen Sparta. Juist op het moment dat hij werd afgelost door Jørgensen, kwam er een echt spitsendoelpunt. Zie daar de logica van de voetbalwereld soms."

De krant vermoedt dat Jørgensen, die wel trefzeker was tegen Sparta, deze maand vaker de kans zal krijgen. "Met zijn bouw en motoriek én zijn leeftijd (32 jaar) lijkt 'de beer' in de komende periode nooit het volledige programma aan te kunnen. Op die momenten hoopt Jørgensen er te mogen staan en tegen al half kapot gespeelde tegenstanders is het misschien wel dé kans om zijn doelpuntentotaal eens flink op te schroeven."

Lees meer over
Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties