Burger: ''Ik wilde echt heel graag mezelf laten zien en knallen''

zondag 10 januari 2021 19:41 40.250 keer bekeken 215 reacties Pro Shots

Wouter Burger werd vorig seizoen door Feyenoord verhuurd aan Excelsior en komt tegenwoordig op huurbasis uit voor Sparta. De Kasteelclub presteert tot nu toe boven verwachting in de Eredivisie, met onlangs nog knappe overwinningen op FC Twente en Willem II, maar Feyenoord was duidelijk een maatje te groot vanmiddag. Ook Burger werd verrast door zijn eigenlijke werkgever. "Ik had wel het idee dat Feyenoord het anders deed dan andere ploegen in balbezit."

"Maar misschien is dat mijn gevoel omdat ik op een andere positie stond dan ik normaal gesproken sta. Zij wisselden heel veel van kant waardoor wij heel veel moesten lopen. We hadden daar niet echt een antwoord op, zonder dat er heel veel aan de hand was.", aldus Burger voor de camera van RTV Rijnmond

Het was een aparte ervaring voor de middenvelder om tegen zijn grote liefde te spelen. "Aan de ene kant een beetje gek omdat je tegen jongens speelt die je heel goed kent en je met heel veel jongens ook een goede band hebt, maar ik heb geen moment gevoeld dat dat me tegenhield. Ik wilde echt heel graag mezelf laten zien en knallen." Wilde hij ook laten zien dat Dick Advocaat hem niet had moeten laten gaan? "Ik ben hier bezig om mezelf te ontwikkelen en niet dat ik naar anderen een sneer wil uitdelen."  

De binding met Feyenoord was ook vandaag weer duidelijk zichtbaar. "Een aantal jongens kwam naar me toe om te zeggen dat ze me misten." Al had dat geen invloed op het spel van Burger. "Ik heb een goede band met veel jongens in het elftal, maar dat staat los van hoe graag ik vandaag had willen winnen." De middenvelder zit zelfs nog in de groepsapp van Feyenoord. "Toevallig wel, ja, maar er gebeurt niet zo heel veel in die groepsapp. Alleen dat iedereen weer negatief is getest op corona." Lachend: "Ik denk dat ze me er nu uit gaan gooien. Over het algemeen halen ze wat jongens eruit die al weg zijn, maar het is nu de tweede keer dat ik verhuurd ben. Vorig jaar hadden ze me er al even uitgegooid."

Gerelateerd nieuws
215 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 62 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74807 leden - Op dit moment zijn 92 mensen actief, waarvan 38 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved