Timmer over Pratto: ''Dit zijn wel killers''

Timmer over Pratto: ''Dit zijn wel killers''

In de wedstrijd tegen Sparta zal voor het eerst blijken wat Lucas Pratto kan toevoegen aan Feyenoord. In Goedemorgen Eredivisie wordt dat alvast besproken. Henk Timmer, die het Argentijnse voetbal goed kent en zo ook Marcos Senesi naar Feyenoord bracht, is te gast.

"Hij is daar wel een grote meneer", zegt Timmer over Pratto in Argentinië. "Zeker bij River, hij maakte die goal tegen Boca (Copa Libertadores-finale van 2018, red.), dan kan je al niet meer stuk. Ik had niet verwacht dat Feyenoord voor hem zou komen. Het is wel een gok en hij zal ook niet helemaal voor niks komen. Het is daar een grote meneer en hij verdient goed. Hij gaat van Buenos Aires naar Rotterdam, heeft toch wat aanpassing nodig, heeft weinig gespeeld, is niet echt een scorende speler. Dus ja, een gok."

Toch ziet ook Timmer wel iets in de spits. "Dit zijn wel killers. Die hebben een mentaliteit, die blijven gaan. Hij heeft weinig speelminuten gehad en is nog niet helemaal afgetraind, dus er moet wel nog wat gebeuren." Timmer beschrijft zijn manier van spelen: "Het is een bonkige, werkende spits. Je kunt hem inspelen, hij durft te vragen, staat vaak met zijn rug naar de goal. Hij gaat duels aan en kan irritant zijn."

Kees Kwakman vult Timmer aan de hand van wedstrijdbeelden uit Argentinië aan. "Dit kan hij heel goed," laat hij zien, "lange ballen van achteruit doorkoppen, een beetje opportunisme. Hij staat met z'n rug naar de goal en beweegt dan richting de zestien. Daar is hij gevaarlijk. 64 van zijn 65 goals heeft hij binnen de zestien gemaakt." Toch snapt ook Kwakman de twijfels die heersen. "Ik heb ook een aantal keer gezien dat het niet heel verfijnd is", zegt hij aan de hand van een fragment waar Pratto de bal slordig inspeelt.

Lees meer over
Marcos Senesi Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties