Timmer over Pratto: ''Dit zijn wel killers''

zondag 10 januari 2021 10:23 39.760 keer bekeken 81 reacties Pro Shots

In de wedstrijd tegen Sparta zal voor het eerst blijken wat Lucas Pratto kan toevoegen aan Feyenoord. In Goedemorgen Eredivisie wordt dat alvast besproken. Henk Timmer, die het Argentijnse voetbal goed kent en zo ook Marcos Senesi naar Feyenoord bracht, is te gast.

"Hij is daar wel een grote meneer", zegt Timmer over Pratto in Argentinië. "Zeker bij River, hij maakte die goal tegen Boca (Copa Libertadores-finale van 2018, red.), dan kan je al niet meer stuk. Ik had niet verwacht dat Feyenoord voor hem zou komen. Het is wel een gok en hij zal ook niet helemaal voor niks komen. Het is daar een grote meneer en hij verdient goed. Hij gaat van Buenos Aires naar Rotterdam, heeft toch wat aanpassing nodig, heeft weinig gespeeld, is niet echt een scorende speler. Dus ja, een gok."

Toch ziet ook Timmer wel iets in de spits. "Dit zijn wel killers. Die hebben een mentaliteit, die blijven gaan. Hij heeft weinig speelminuten gehad en is nog niet helemaal afgetraind, dus er moet wel nog wat gebeuren." Timmer beschrijft zijn manier van spelen: "Het is een bonkige, werkende spits. Je kunt hem inspelen, hij durft te vragen, staat vaak met zijn rug naar de goal. Hij gaat duels aan en kan irritant zijn."

Kees Kwakman vult Timmer aan de hand van wedstrijdbeelden uit Argentinië aan. "Dit kan hij heel goed," laat hij zien, "lange ballen van achteruit doorkoppen, een beetje opportunisme. Hij staat met z'n rug naar de goal en beweegt dan richting de zestien. Daar is hij gevaarlijk. 64 van zijn 65 goals heeft hij binnen de zestien gemaakt." Toch snapt ook Kwakman de twijfels die heersen. "Ik heb ook een aantal keer gezien dat het niet heel verfijnd is", zegt hij aan de hand van een fragment waar Pratto de bal slordig inspeelt.

Gerelateerd nieuws
81 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 33 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74855 leden - Op dit moment zijn 105 mensen actief, waarvan 50 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved