Advocaat: ''We staan nog steeds op een positie dat het kan''

Advocaat: ''We staan nog steeds op een positie dat het kan''

De strijd om het kampioenschap zal normaal gesproken tussen PSV en Ajax gaan, maar zowel Feyenoord als AZ en Vitesse worden nog wel als een outsider voor de titel gezien. Ook voor Dick Advocaat staat het behalen van Europees voetbal voorop, maar een kampioenschap wordt niet bij voorbaat uitgesloten.

"De komende zes, zeven wedstrijden zijn bepalend. Als we die goed doorkomen en erbij kunnen blijven, dan kan het. Maar we moeten wel reëel blijven. Onze doelstelling was Europees voetbal halen en er zolang mogelijk bij blijven", aldus Advocaat voor de camera van de NOS. "We hebben een fragiele groep met veel blessures en wisselingen in het elftal. Vorig seizoen speelden we altijd met hetzelfde elftal. Nu ben je vanaf juli constant aan het zoeken. Dat is nooit een positief verhaal."

"Toch zou ik wel verbaasd zijn als we kampioen worden. Je moet er zeker in geloven en we staan nog steeds op een positie dat het kan. Maar of het realistisch is, is een ander verhaal", zo vervolgt Advocaat. Hoe dan ook is de trainer aan zijn laatste maanden als clubtrainer bezig. "Hoe we ook eindigen, het zal niet bepalend zijn van hoe mijn carrière is geweest. Zo zit ik niet in elkaar."

Arne Slot zal Advocaat aan het eind van het seizoen opvolgen als trainer van de Rotterdammers. "Dat voelt helemaal niet gek. Al heb ik nog nooit meegemaakt dat mijn opvolger al bekend was, maar Feyenoord heeft het heel netjes gespeeld en heeft iedereen verrast met de naam van Slot. Ik heb hem kort gesproken over algemene zaken. Het is een heel verstandige jongen. Aan het einde van het seizoen zal ik hem meer spreken over het elftal en de spelers."

Lees meer over
PSV Vitesse ajax Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties