''Ik kan niet wachten om de Beer van La Plata op Spangen te zien''

''Ik kan niet wachten om de Beer van La Plata op Spangen te zien''

Dat Feyenoord Lucas Pratto aangetrokken heeft als spits zal bijna niemand ontgaan zijn. Columnist Sjoerd Mossou ziet het aan de ene kant als een paniekaankoop, maar aan de andere kant ook als iets moois. "Lucas Pratto ziet er zo fantastisch uit."

"Hij heeft zoveel kenmerken van een typische Feyenoord-stripheldenspits, dat het nu nog even niet uitmaakt als hij straks trager blijkt dan Jhonny van Beukering, want dat zien we later wel weer", aldus Mossou in het Algemeen Dagblad, die daarna de voetbalwereld samenvat. "Er bestaat vermoedelijk geen industrie die dat zo snel en gemakkelijk kan: wanhoop veranderen in hoop, diep chagrijn oppoetsen tot fris optimisme. Steeds opnieuw het gevoel opwekken dat morgen alles opeens veel beter wordt - maar nu echt."

"Toen ik vorige week de statistieken van Lucas Pratto bekeek, zag ik een spits die sinds 2018 steeds minder speelt en nog minder scoort, maar na één interviewtje op Feyenoord TV was alles alweer compleet anders. De Coolsingel komt opeens erg dichtbij, mensen", zo vervolgt Mossou. "De paniekaankoop leidt af, schept verwachting, inspireert. Eind december verheugde ik me helemaal niet meer op voetbal, met die zaaddodend lege tribunes en dat rare competitieverloop. Inmiddels kan ik niet wachten om de Beer van La Plata op Spangen te zien."

Lees meer over
Lucas Pratto
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties