''Gaat hij niet scoren, dan zal het snel over zijn met het enthousiasme''

zaterdag 9 januari 2021 03:19 55.280 keer bekeken 196 reacties Pro Shots

Lucas Pratto wordt door Feyenoord voor een half jaar gehuurd van River Plate, terwijl Ajax Sebastien Haller 'gewoon' koopt bij Premier League club West Ham United. Analist Wim Kieft ziet Haller weliswaar als een paniekaankoop van de Amsterdammers, maar het betekent nog meer. "Hoe de verhoudingen in de Eredivisie liggen, heeft Ajax ook duidelijk gemaakt met het betalen van 22,5 miljoen euro voor Haller."

"Daar waar Feyenoord dolblij is dat het Pratto, een bij River Plate uitgerangeerde spits van 32 jaar, kan huren voor de rest van het seizoen. De club heeft de financiële aansluiting gemist", aldus Kieft in zijn column in De Telegraaf. "Tegelijk hoor je verhalen uit Rotterdam dat Pratto met zijn strijdlust en winnaarsmentaliteit goed past bij Feyenoord. Gaat de Argentijn niet scoren, dan zal het snel over zijn met het enthousiasme."

Daarnaast vraagt Kieft zich af wat de komst van Pratto gaat doen met Nicolai Jørgensen. "Iedereen bij Feyenoord ziet toch ook liever een goede voetballer. Ik vraag me wel af of Nicolai Jørgensen met Pratto als concurrent nu ineens doelpunten gaat maken. Dat trauma duurt al zolang. Zeven of acht wedstrijdjes droog staan overkomt iedere spits, maar anderhalf jaar…"

Dick Advocaat gaf al aan het verschil in mogelijkheden ook wel te zien, maar bracht gelijk ook een nuance aan. "Dit geeft nu het verschil aan tussen de clubs in de top. Je ziet wat wij kunnen doen en wat dat soort ploegen, waartoe ik ook PSV reken, nog steeds kan doen. Maar het wil niet zeggen dat daar altijd de kampioen uit voortkomt."

Gerelateerd nieuws
196 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 59 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75406 leden - Op dit moment zijn 71 mensen actief, waarvan 32 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved