''Pratto is niet gehaald om kampioen te worden''

vrijdag 8 januari 2021 23:40 37.985 keer bekeken 107 reacties Pro Shots

Feyenoord maakte deze week bekend dat het de Argentijn Lucas Pratto heeft binnengehaald. ‘De Beer’ wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van River Plate en staat zondag tegen Sparta meteen in de basis. Vandaag werd duidelijk dat Feyenoord in de zomer wellicht een poging gaat wagen om de Argentijn definitief te kopen.

Tegenvallende prestaties van Jørgensen en de blessure van onder meer Bozenik maakte de transfer van Pratto geen verrassing. Dat de nieuwe spits uit Argentinië kwam, was dat wel. ''Feyenoord zoekt normaal gesproken dichterbij huis, of ze komen altijd uit bij spelers waarmee ze eerder al gewerkt hebben'', zegt Mikos Gouka in de AD Podcast. ''Arnesen zoekt het veel verder. Hij heeft een breed netwerk van zaakwaarnemers dat hem daarbij helpt. De vraag is nu hoe goed hij nog is. Dat was hij in het verleden wel. Hij is niet gehaald om kampioen te worden, al zou dat natuurlijk wel heel welkom zijn. Het is vooral gebaseerd op het feit dat ze voor de winterstop veel problemen voorin hadden.''

''Ook voelen ze dat AZ en Vitesse ook een rol van betekenis kunnen gaan spelen dit seizoen. Met een paar slechte wedstrijden kan je zomaar vierde of vijfde worden. Je ziet het verschil tussen Ajax en Feyenoord. Twintig miljoen voor Haller of een paar ton voor Pratto. Dat is kwaliteitsverschil. Met Pratto in deze selectie ben je niet opeens beter dan Ajax en PSV, maar je moet realistisch zijn. Ondanks alle problemen voorin staan ze niet ver achter de eerste plekken. Als Pratto gaat scoren of assists gaat geven, kunnen ze als underdog nog misschien iets gaan betekenen'', gaat Gouka verder.

''Behalve in de topwedstrijden was hij in Argentinië niet echt een goalmachine. Hij is goed in de duels en hij geeft Feyenoord een oplossing als ze misschien opportunistischer willen gaan spelen. Dat zou allemaal kunnen gaan lopen. Met Sinisterra terug heeft Feyenoord nu een nieuwe aanval zou je kunnen zeggen. Voor de winterstop hadden ze een matige aanval, maar hebben ze toch nog veel punten gepakt'', sluit Gouka af. 

Gerelateerd nieuws
107 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 42 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75406 leden - Op dit moment zijn 187 mensen actief, waarvan 45 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved