De Goeij: ''Hij is bepalend voor het huidige Feyenoord''

De Goeij: ''Hij is bepalend voor het huidige Feyenoord''

Rinus Israël, Ed de Goeij, Kees Kist en Arnold Mühren mogen aan het eind van het seizoen gezamenlijk bepalen wie de de Voetballer van het Jaar van de Eredivisie wordt namens De Telegraaf. Het seizoen is vanwege corona nog niet halverwege tijdens de winterstop, maar de vier maken toch een tussenbalans op.

Allereerst laat De Goeij zich uit over de beste keeper. "Ik kies dan toch voor André Onana. Een allround doelman, die beschikt over alle facetten die je in het keepersvak nodig hebt. Kijken we naar de Nederlandse namen, dan kom ik uit bij Justin Bijlow en Joël Drommel (FC Twente). Zij zijn belangrijk voor de toekomst van Oranje.” Kist sluit zich daarbij aan. "Bijlow en Drommel zijn beiden talentvol en stabiel. Dat is altijd lekker voor een ploeg. Je ziet ze zelden gekke dingen doen. Dit zijn wel de keepers die de bondscoach moet blijven volgen."

Als het om verdedigers gaat staat Marcos Senesi er goed op bij de beoordelers. Israël: "Bij Feyenoord heeft Marcos Senesi mij verrast. Een speler die zijn mannetje staat en over een goede inspeelpass beschikt. Toen ik hem voor het eerst zag spelen, dacht ik: dat wordt hem niet. Maar die jongen heeft zich uitstekend hersteld en kent inmiddels een goede periode.” De Goeij is het daarmee eens. "Dat is ook de naam die bij mij als eerste opkomt. Ik had mijn bedenkingen bij de komst van Senesi, maar hij blijkt inmiddels een meerwaarde. Een echte verdediger, zoals je dat verwacht van een Argentijn. Een jongen die ook steeds belangrijker wordt in de opbouw en zelfs zijn goaltjes meepikt, waaronder die prachtige omhaal tegen ADO Den Haag."

De mannen bespreken elke linie op het veld, maar zijn het alleen unaniem eens over de beste buitenspeler van Nederland: Steven Berghuis. Israël: "Als die jongen zijn niveau haalt, is hij één van de beste aanvallers van de Eredivisie. Dit seizoen heeft Berghuis een aantal wedstrijden onder de maat gespeeld, maar het blijft een speler die ook een wedstrijd kan beslissen wanneer het bij de rest van het team niet loopt. Een buitenspeler die beschikt over een goede voorzet en tevens zelf zijn doelpunten maakt.” Kist is ook vol lof. "Berghuis is een speler naar mijn hart. Hij neemt de hele ploeg op sleeptouw, daar mogen we niet te licht over denken. Het is best lastig als je geregeld in je eentje de kar moet trekken. Feyenoord heeft momenteel weinig spelers die dat niveau halen. Haal hem weg uit het elftal en er blijft in mijn optiek niet zoveel over.” De Goeij: "Er komt altijd dreiging van Berghuis. De ene keer gaat hij binnendoor, dan weer buitenom. Hoewel er enkele mindere wedstrijden tussen zaten, is hij bepalend voor het huidige Feyenoord.”

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Sven van Beek Justin Bijlow Vitesse ajax sc Heerenveen ADO Den haag Nick Marsman Bryan Linssen Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties