''Miedema is Feyenoorder tot in haar tenen''

''Miedema is Feyenoorder tot in haar tenen''

Het vrouwenvoetbal is qua aandacht geen ondergeschoven kindje meer, maar qua waardering wel. Journalist Iwan van Duren is al langere tijd bezig met het volgen van het vrouwenvoetbal en heeft gezien dat daar toch wel wat bovenmodale voetballers rondlopen, waaronder Vivienne Miedema. De 24-jarige spits is nu al all-time topscorer van de Oranje Leeuwinnen alsook van de Engelse competitie met haar huidige club Arsenal. Van Duren stipt een ander belangrijk punt aan. "Miedema is Feyenoorder tot in haar tenen."

Miedema: "Mijn ideale spits is Robin van Persie. Altijd geweest. Op de open dagen van Feyenoord reden we vanuit Hoogeveen naar Rotterdam. Toen hij naar Arsenal ging, werd ik ook fan van Arsenal. Van Persie heeft alles wat een spits goed maakt. Het is bijzonder dat we nu allebei topscorer aller tijden van Oranje zijn", zo vertelt de spits in Voetbal International. Nadat Miedema meer doelpunten had gemaakt voor Oranje dan Van Persie kreeg ze een speciaal videobericht van de oud-speler van Feyenoord. "Robin van Persie had iets rebels, daar hou ik van, dat heb ik ook."

Een andere overeenkomst: zowel Van Persie als Miedema werden verkozen tot speler van het jaar in Engeland en behaalden daar ook beiden de topscorerstitel. Al werd zij wel kampioen met Arsenal en hij niet. Miedema hoopt, volgens Van Duren, dat Feyenoord de vrouwenafdeling snel genoeg gaat realiseren om ook nog voor Feyenoord te kunnen voetballen in haar carrière. Ook heeft ze, dankzij haar Schotse vriendin, een voorkeur voor Celtic. Voorlopig blijft ze echter in Engeland voetballen. "Ik heb geen plannen te vertrekken. Ik wil zoveel mogelijk tegenstand en op het hoogst denkbare niveau spelen. Dat is hier in Engeland."

Lees meer over
Robin van Persie arsenal
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties