''Voor welke club een speler speelt, is daarbij totaal geen item''

''Voor welke club een speler speelt, is daarbij totaal geen item''

Bondscoach Frank de Boer selecteert weinig Feyenoorders voor het Nederlands elftal, iets dat ook wel begrijpelijk is als je de meeste wedstrijden van de Rotterdammers gezien hebt. Het tot voor kort negeren van Steven Berghuis als basisklant en het eveneens tot voor kort negeren van Justin Bijlow in de selectie van Oranje leverde echter veel gefronste wenkbrauwen op. "Als ik vier Feyenoorders beter vind dan de beschikbare Ajacieden of PSV'ers, stel ik ze allemaal op. Echt meteen."

"Ik begrijp ook wel dat het publiek mij als een Ajacied ziet, ik heb er zo'n 25 jaar gewerkt, maar ik ben niet met dat soort politiek bezig. Dat hoort ook niet, als bondscoach. In de uitwedstrijd tegen Bosnië koos ik voor Donyell Malen op rechts, omdat ik diepgang wilde in de ruimtes achter Luuk de Jong, maar het pakte in die wedstrijd niet zo goed uit", aldus De Boer tijdens zijn eerste terugblik op zijn periode als bondscoach in het Algemeen Dagblad. "Dan durf ik best te zeggen: misschien had ik voor Steven moeten kiezen toen. Maar voor welke club een speler speelt, is daarbij totaal geen item. Bijlow vind ik ook een geweldig talent. Als we vinden dat hij er klaar voor is, gaat hij echt wel zijn kansen krijgen.''

Lees meer over
PSV Steven Berghuis Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties