Supporterscollectief Nederland wil in gesprek met kabinet

Supporterscollectief Nederland wil in gesprek met kabinet

Supporterscollectief Nederland, de overkoepelende organisatie van alle supportersverenigingen van de Nederlandse profclubs, maakt zich zorgen om de toekomst van voetbalclubs in Nederland. Door de coronamaatregelen is het voortbestaan van sommige clubs in gevaar. Het collectief roept op tot actie.

Op de eigen website maakt Supporterscollectief Nederland de oproep concreet in drie verzoeken. Ten eerste wil de organisatie samen met de KNVB en andere belanghebbende organisaties in gesprek met de minister. Daarnaast hoop het de toezegging te krijgen dat er snel weer in beperkte mate publiek toegelaten zal worden in de stadions, met daarbij ook uitzicht op volle stadions. Tot slot wordt gevraagd om een oplossing om het bestaansrecht van clubs te waarborgen, zolang de beperkingen gelden.

Het collectief licht de oproep verder toe. "Voetbal verbindt, inspireert, kan een goed voorbeeld geven en verdient daarom meer. Honderddertig wedstrijden werden georganiseerd met beperkt publiek. Clubs werden geprezen vanwege de goede organisatie, supporters vanwege hun goede gedrag. Inkomsten stagneren, kosten lopen door, de spaarpot raakt leeg. Als dit veel langer duurt vallen clubs om. Dan kan de maatschappij straks weer tot leven komen, maar zijn sommige clubs verloren gegaan. Dat mogen we niet laten gebeuren. Daarom luiden wij de noodklok."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties