Supporterscollectief Nederland wil in gesprek met kabinet

woensdag 23 december 2020 18:50 20.910 keer bekeken 51 reacties Pro Shots

Supporterscollectief Nederland, de overkoepelende organisatie van alle supportersverenigingen van de Nederlandse profclubs, maakt zich zorgen om de toekomst van voetbalclubs in Nederland. Door de coronamaatregelen is het voortbestaan van sommige clubs in gevaar. Het collectief roept op tot actie.

Op de eigen website maakt Supporterscollectief Nederland de oproep concreet in drie verzoeken. Ten eerste wil de organisatie samen met de KNVB en andere belanghebbende organisaties in gesprek met de minister. Daarnaast hoop het de toezegging te krijgen dat er snel weer in beperkte mate publiek toegelaten zal worden in de stadions, met daarbij ook uitzicht op volle stadions. Tot slot wordt gevraagd om een oplossing om het bestaansrecht van clubs te waarborgen, zolang de beperkingen gelden.

Het collectief licht de oproep verder toe. "Voetbal verbindt, inspireert, kan een goed voorbeeld geven en verdient daarom meer. Honderddertig wedstrijden werden georganiseerd met beperkt publiek. Clubs werden geprezen vanwege de goede organisatie, supporters vanwege hun goede gedrag. Inkomsten stagneren, kosten lopen door, de spaarpot raakt leeg. Als dit veel langer duurt vallen clubs om. Dan kan de maatschappij straks weer tot leven komen, maar zijn sommige clubs verloren gegaan. Dat mogen we niet laten gebeuren. Daarom luiden wij de noodklok."

Gerelateerd nieuws
51 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 19 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75510 leden - Op dit moment zijn 978 mensen actief, waarvan 320 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved