Sinisterra: ''Het is ondanks alles een fantastisch jaar geweest''

Sinisterra: ''Het is ondanks alles een fantastisch jaar geweest''

Er is goede hoop dat Luis Sinisterra vandaag meer dan een half uur kan spelen tegen Heerenveen. De dreiging van de buitenspeler viel tot nu toe bij elke invalbeurt op. Sinisterra moest tien maanden revalideren na een kruisbandblessure, maar lijkt niks van zijn kwaliteiten verloren te hebben. Jammer genoeg werd zijn snel hervonden vorm tegen Vitesse niet bekroond met een doelpunt: zijn kopbal eindigde tegen de lat.

Sinisterra kijkt terug op zijn rentree bij Feyenoord. "In Oostenrijk tegen Wolfsberger werden we uitgeschakeld en was ik na afloop geëmotioneerd. Uiteraard was er de teleurstelling dat we uit de Europa League lagen, maar ik voelde vooral emotie omdat ik eindelijk weer op het veld stond. Daar had ik tien maanden naar toegewerkt", aldus Sinisterra in het Algemeen Dagblad. "Ik had al snel helemaal geen angst. Dat komt ook niet voor in mijn vocabulaire. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk terug naar mijn oude niveau om het team te kunnen helpen. Het vertrouwen van de trainer voelt zo fijn. Dick Advocaat is een fantastische trainer, maar vooral ook een geweldig persoon. Ik denk dat mijn inzet op de trainingen en in de wedstrijden een van de manieren is geweest om zijn vertrouwen te winnen.''

Het optimisme van Sinisterra is opvallend. "Het is ondanks alles een fantastisch jaar geweest. Ik heb veel geleerd tijdens het herstel van mijn blessure. En ik heb me afgelopen jaar ook nooit alleen gevoeld. Mijn medespelers, de technische en de medische staf van Feyenoord, maar ook de clubleiding zijn steeds met me bezig geweest. Bovendien was mijn moeder hier in Rotterdam. Ik heb alles in handen van God gelegd. Dat voelde goed. Ik ben nu nog niet honderd procent fit, maar daar komen we wel.''

Dankzij corona kan Sinisterra Colombia niet bezoeken tijdens de korte winterstop, maar dat raakt hem niet echt. "Het belangrijkste is momenteel toch echt Feyenoord. We willen dit jaar goed afsluiten en er snel weer staan na de korte winterstop. Dan spelen we meteen heel belangrijke wedstrijden. Ik denk dat Feyenoord de komende tijd weer iets belangrijks kan gaan winnen."

Lees meer over
Luis Sinisterra Vitesse sc Heerenveen Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties