''Als Feyenoord Senesi kan verkopen, dan moeten ze dat heel snel doen''

dinsdag 22 december 2020 04:04 73.715 keer bekeken 321 reacties Pro Shots

Ook de mannen van Veronica Inside blikten nog even terug op de wedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse. Het was weliswaar wachten op 'de eerste nederlaag in competitieverband onder Dick Advocaat', maar het was ook duidelijk dat juist de nederlaag tegen Vitesse onterecht was. Aan de andere kant lag het ook wel een beetje aan Feyenoord zelf, aldus analist René van der Gijp. "Ik heb het idee dat die Linssen ook wel een beetje in een vormdip zit, of vind je van niet dan? Dat gaat niet meer lukken."

Johan Derksen heeft de worsteling van Bryan Linssen ook gezien. "Het lijkt ook net alsof hij niet meer kan voetballen, terwijl ik het bij Vitesse een uitstekende speler vond." Maar de andere kant van het verhaal was dus dat de Rotterdammers al tijden matig spelen, maar juist tegen Vitesse niet. Gijp: "Eigenlijk vond ik dat Feyenoord de beste 45 minuten van het seizoen heeft gespeeld en het was heel sneu en onrechtvaardig dat ze daar verloren. Zulke kansen, die ze nu misten, hebben ze het hele jaar nog niet gehad."

Het verlies werd ingeleid door sterkhouder Marcos Senesi. Tafelgast Hans Kraay weet wel wat er moet gebeuren met de Argentijn die Feyenoord miljoenen op kan gaan leveren. "Senesi speelde heel slecht, maar daar is wel een markt voor. Die Itakura van Groningen is echt een hele goede speler. Behoorlijk snel, groot, er moet wat aan mankeren, want hij komt van Manchester City, maar City heeft gezegd dat ze 'm nog wel een jaartje wat hoger willen verhuren. Als je nou Senesi verkoopt en je huurt Itakura, dan ben je Feyenoord zijnde al een heel stukje opgeknapt."

Johan Derksen weet niet of Itakura de oplossing is, maar weet wel wat er met Senesi moet gebeuren. "Als Feyenoord Senesi kan verkopen, dan moeten ze dat heel snel doen. Ik heb me een tijdje stilgehouden, want hij deed het wel aardig. Dan komen al die voetbalkenners van dat het zo'n fantastische centrale verdediger is: ik vind het helemaal geen fantastische centrale verdediger. Dan krijgt hij een bal op z'n pantoffel en die vliegt de bovenhoek in, dan is het helemaal geweldig, weet je. Ik vind het gewoon een heel kwetsbare jongen en als hij een goede dag heeft, dan kan hij met Feyenoord mee. Gauw wegdoen als je er geld voor kunt beuren."

Kraay "Wat hij heeft: hij kan behoorlijk koppen, hij heeft een goede inspeelpass, hij dribbelt in, hij heeft een crosspass, maar hij is niet snel. Hij werd er op de achterlijn ook even door Openda uitgelopen, dat was echt pijnlijk." Derksen "Daar heeft hij geluk dat Advocaat altijd met de kont in het strafschopgebied speelt en daar een muur bouwt. Gijp: "Daar heeft Spajic ook geluk mee." Derksen: "Als hij in een modern team komt dat meteen opkomt naar de middenlijn en daar de druk zet, dan is hij zo kwetsbaar."

Gerelateerd nieuws
321 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 144 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75057 leden - Op dit moment zijn 85 mensen actief, waarvan 30 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved