''Zwaar overdreven dat Feyenoord is afgehaakt in de titelrace''

''Zwaar overdreven dat Feyenoord is afgehaakt in de titelrace''

Feyenoord staat na de nederlaag in Arnhem op de vierde plek in de Eredivisie, met zeven punten achterstand van koploper van Ajax. Gezien die achterstand, de vorm van de Rotterdammers en de waslijst aan afwezigen wordt de ploeg op het moment niet tot de titelkandidaten gerekend, al gelooft commentator Jan Roelfs dat Feyenoord nog altijd meedoet.

"Gisteren werd overal geroepen dat Feyenoord is afgehaakt in de titelrace", merkte Roelfs op in de NOS Voetbalpodcast. "Ik vind dat zwaar overdreven. Ze staan nu zeven punten achter op Ajax en er zijn pas dertien wedstrijden gespeeld. Ze hebben een keer verloren, dat kan. Het is een wonder dat Vitesse die wedstrijd won, als je de kansen ziet die Feyenoord kreeg. Ik zie absoluut nog wel potentie voor Feyenoord na de winterstop om hier en daar een slag te slaan. Ik wil niet zeggen dat ze kampioen worden, maar uitgeschakeld zijn ze ook niet."

Jeroen Elshoff waarschuwt bovendien dat we in dit door corona aangepaste seizoen geneigd zijn te snel conclusies te trekken. "Hier komt weer dat zand tussen de ogen, omdat we tussen de kerstballen zitten en denken dat we halverwege de competitie zijn, maar we zijn nog niet halverwege." Bovendien komt Feyenoord tegen alle topploegen nog twee keer in actie. "De thermometer die we de laatste jaren altijd halverwege gebruiken, bedriegt ons", vervolgt Elshoff. Eén: door het programma, twee: doordat we nog niet eens zeventien wedstrijden hebben gespeeld en drie: in januari krijgt Feyenoord Ajax, AZ, sc Heerenveen en PSV. Op 1 februari kunnen we conclusies trekken."

Lees meer over
PSV Vitesse ajax sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties