''Een terugkeer van Pellè kan een sensatie worden''

''Een terugkeer van Pellè kan een sensatie worden''

Tegen Vitesse bleek maar weer dat het bij Feyenoord ontbreekt aan scorend vermogen. In de zomer wilde Dick Advocaat er al graag een spits bij hebben, maar kreeg hij deze niet. In de AD Voetbal Podcast worden twee namen van oude bekenden genoemd die in de winter een versterking zouden kunnen zijn.

De eerste naam die Maarten Wijffels noemt is die van Graziano Pellè. De voormalig Feyenoord-spits loopt op 31 december uit zijn contract in China en is dus transfervrij. "Dat zou toch een stunt zijn", stelt Wijffels. Feyenoord-watcher Mikos Gouka is sceptischer. "Dat is wel een reflex bij Feyenoord. Bakkal speelde in Rusland niet zo goed, dus die moesten ze terughalen. Die hebben we daarna nooit meer gezien. Dat hoort bij Feyenoord, maar daar willen ze wel een beetje vanaf." Gouka weet dan ook dat ze bij Feyenoord niet bezig zijn met Pellè.

"Stel je nou voor," gaat Wijffels verder, "Pellè zou komen. Dan heb je je aanspeelpunt voorin en daar zet je snelle, bewegende mensen omheen. Dat kan een sensatie worden." Gouka ziet echter een bezwaar in zijn leeftijd. "In theorie wel, maar Pellè heeft in China gespeeld en is 35. Niemand kijkt wekelijks naar de Chinese competitie, dus ik heb geen idee hoe hij ervoor staat. Hij geeft ook nogal wat uit aan financiën, dus ik denk dat hij best wat wil verdienen. Dan moet je niet in De Kuip zijn."

Zirkzee
De andere naam die door Wijffels wordt geopperd is die van Joshua Zirkzee, die afgelopen zomer ook al werd gelinkt aan Feyenoord. Over die naam is Gouka enthousiaster. "In de zomer kwam dat ook al ter sprake. Toen een beetje gekunsteld: vlak voor een wedstrijd kwam naar buiten dat hij verhuurd mocht worden, de vraag werd aan Advocaat gesteld en die wilde hem hebben. Daar waren ze verder bij Feyenoord niet zo enthousiast over. Als je Zirkzee naar Feyenoord kan halen, denk ik dat je er niet lang over moet twijfelen, maar toch waren er intern veel mensen die dat deden. Dat verbaast me wel een beetje."

Advocaat gaf zondagmiddag op de persconferentie wel aan dat de club op zoek is naar een winterse versterking. Daarbij moet gedacht worden aan een huurspeler of iemand die transfervrij is. De vraag is met de komst van Arne Slot aankomende zomer bovendien of het niet om een tijdelijke versterking moet gaan. "Dat ligt eraan wie ze vinden", aldus Gouka. "Als het een goede spits is, zal Slot hem er wel bij willen houden, maar in principe is het tot het einde van dit seizoen. Vind maar eens iemand die veel goals maakt, waarvan een club zegt: 'wij hebben hem niet nodig'."

Lees meer over
De Kuip Vitesse Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties