De Statistieken: Botteghin sterk en goede passing Diemers

De Statistieken: Botteghin sterk en goede passing Diemers

In de rubriek De Statistieken duikt FR12.nl in de meest opvallende statistieken van de afgelopen wedstrijd. Wie gaf de meeste passes? En wie schoot het vaakst op doel? Vandaag kijken we naar de statistieken van Feyenoord tegen Vitesse, met daarin onder meer de kansen van Feyenoord, de passing van Diemers en het optreden van Botteghin.

Aan de hoeveelheid kansen heeft het niet gelegen dat Feyenoord in Arnhem met 1-0 onderuit ging. Bryan Linssen en Nicolai Jørgensen die van dichtbij tegen doelman Remko Pasveer aan schoten, Luis Sinisterra en Uros Spajic die beiden de lat raakte. In totaal noteerden de Rotterdammers 24 doelpogingen, waarvan 18 na rust. 4 van die pogingen (2 na rust) waren op doel. Het is dan ook niet verrassend dat Feyenoord op xG (Expected Goals, verwacht aantal doelpunten op basis van de kwaliteit van de kansen) veel hoger scoorde dan de thuisploeg. Feyenoord kwam tot een xG van 2,86, zo berekende Tussen de Linies. Voor Vitesse was dat 1,62.

Het grootste deel van de Rotterdamse mogelijkheden werd voorbereid door drie spelers. Mark Diemers gaf de meeste sleutelpasses met 6, Nicolai Jørgensen en Tyrell Malacia gaven er 4. Sowieso was Diemers de beste passer aan de kant van Feyenoord. Van zijn 60 passes in totaal kwam 90% aan en ook 4 van zijn 5 lange ballen bereikten hun bestemming. Diemers probeerde het ook veruit het vaakst met een voorzet: 12 keer (Malacia volgde met 4). Met 4 van die 12 vond hij een ploeggenoot. Op basis van al deze statistieken kreeg hij van WhoScored.com een beoordeling van 7.62, het hoogste cijfer aan Feyenoord-zijde.

De Statistieken: Botteghin sterk en goede passing Diemers

Diemers werd gevolgd door Eric Botteghin. De formatiewijziging van Dick Advocaat betekende een basisplaats voor Braziliaan, die met zijn optreden een 7.57 scoorde. Opvallend is dat hij bij zijn vierde basisplaats van het seizoen en eerste sinds Fortuna Sittard-uit een maand geleden direct de beste cijfers aflegde in defensief opzicht. Deze bestonden uit 6 onderscheppingen, 3 geslaagde tackles, 3 clearances. Collega's Spajic en Senesi hadden beiden ook 3 geslaagde tackles en 3 clearances, maar onderschepten de bal een stuk minder dan Botteghin (Spajic 1, Senesi 0). Bovendien was Botteghin met 5 gewonnen kopduels veruit het sterkst in de lucht, gevolgd door Jørgensen met 3.

Lees meer over
Eric Botteghin Tyrell Malacia Luis Sinisterra Vitesse Fortuna Sittard Dick Advocaat Bryan Linssen Marcos Senesi Mark Diemers Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties