''Feyenoord had sowieso veel meer verdiend dan een 1-0 nederlaag''

''Feyenoord had sowieso veel meer verdiend dan een 1-0 nederlaag''

Het ging na de wedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse bijna vaker over Oussama Tannane en Riechedly Bazoer dan over de wedstrijd zelf. De twee smaakmakers van Vitesse krijgen volgens Willem van Hanegem te veel vrijheid bij de Arnhemmers. "Tegen Feyenoord kreeg ik het idee dat ze een beetje zijn doorgeslagen bij Vitesse."

"Tannane doet echt wat hij wil, doet negen van de tien keer alsof hij in een circus rondloopt en hij blijft ook als er niets aan de hand is lekker op het veld liggen tot hij - en alleen hij - het weer eens tijd vindt om mee te doen. Ik vind het zonde, want deze jongen kan nog altijd een geweldige speler zijn of worden", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Bazoer speelde een aardige eerste helft, maar na rust was hij met van alles bezig en steeds minder met voetballen. Dan weer in de clinch met Bryan Linssen, dan weer in discussie met iemand op de bank van Feyenoord, volgens mij Bas van Noortwijk. En hij bofte dat Eric Botteghin vlak voor tijd over schoot, want Bazoer stapte bij dat schot van Malacia zomaar achteruit en dus kon het nooit meer buitenspel zijn. Feyenoord had sowieso veel meer verdiend dan een 1-0 nederlaag."

Van Hanegem vindt beide door hem bekritiseerde spelers wel goed, maar ze moeten niet zo raar doen en zich focussen op voetballen. "Gele of zelfs rode kaarten liggen ook voortdurend op de loer. Voor Bazoer en zeker ook voor Tannane. Dat hij die bal op het hoofd gooide van Bart Nieuwkoop, dat hoeft voor mij helemaal geen rood te zijn. Maar er zijn wel scheidsrechters die hem geven. Zeker in ons arbiterskorps, waar al maandenlang geen peil op valt te trekken."

Tot slot wil FR12 de bezoekers de welgemeende nieuwjaarsgroeten van De Kromme uiteraard niet ontnemen: "We zijn bijna van 2020 af. Ik wil alle lezers van mijn column fijne feestdagen wensen. En een beetje beter voetbal, betere scheidsrechters en geen zinloze VAR-momenten meer. Tot in 2021."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop Eric Botteghin Tyrell Malacia Vitesse FC Utrecht ajax FC Groningen Willem van Hanegem Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties