''Feyenoord kreeg kans op kans en liet Vitesse naar adem happen''

maandag 21 december 2020 00:59 39.305 keer bekeken 76 reacties Pro Shots

Feyenoord verloor gisteren met 1-0 van Vitesse, maar mensen die de wedstrijd gezien hebben snappen dat dat een klein negatief wonder was. Ook columnist Valentijn Driessen zag de wedstrijd in een onterechte nederlaag voor de Rotterdammers eindigen. "Tegen Feyenoord won Vitesse, waar een gelijkspel de krachtsverhoudingen beter had weergegeven."

Omdat Vitesse tot nu toe een uitstekend seizoen draait qua resultaten worden de Arnhemmers inmiddels ook al genoemd als titelkandidaat, maar Driessen zag juist het tegenovergestelde. "De vrijheid voor Tannane en Bazoer is tegelijkertijd de achilleshiel van Vitesse, omdat hun speldiscipline (vooral zonder bal) veel te wensen over laat. Lukt het even niet, dan gaan ze zo nadrukkelijk op zoek naar persoonlijk succes dat ze Vitesse kwetsbaar maken. Net zo kwetsbaar als de ploeg verdedigend is bij corners en vrije trappen door de lucht."

"Paradoxaal genoeg kwam dit allemaal aan de oppervlakte tegen Feyenoord, terwijl Vitesse drie punten in de wacht sleepte. Het gehavende Feyenoord paste zich een uur lang aan in het Gelredome. Toen Advocaat eenmaal de remmen losgooide, kreeg Feyenoord kans op kans en liet het Vitesse naar adem happen. Ondanks alle afwezigen en half fitte spelers", zo vervolgt Driessen in zijn column in De Telegraaf. "Alleen waren de mooiste kansen niet besteed aan Jørgensen, Linssen, Botteghin, Spajic en Sinisterra. Het is een gotspe dat twee spitsen van Feyenoord - Jørgensen en Linssen – op ruim eenderde van de competitie allebei pas eenmaal gescoord hebben."

"Hoewel het wachten was op deze eerste nederlaag, getuige de vele matige wedstrijden, was het sneu dat uitgerekend na het beste half uur sinds de komst van Advocaat Feyenoord een nederlaag kreeg te verwerken. Hopelijk geven die dertig minuten de Feyenoorders de overtuiging dat het geen kwaad kan om veel meer van eigen kracht uit te gaan in plaats van het eeuwig aanpassen aan een sterker veronderstelde tegenstander. Want Vitesse is niet sterker dan Feyenoord en is zeker geen titelkandidaat."

Gerelateerd nieuws
76 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 27 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74857 leden - Op dit moment zijn 84 mensen actief, waarvan 42 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved