''Scorend vermogen blijft het euvel van Feyenoord''

''Scorend vermogen blijft het euvel van Feyenoord''

Feyenoord kreeg de vele kansen die het tegen Vitesse kreeg er niet in en liep zo tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De afgelopen weken was het vooral de veerkracht van de Rotterdammers die ze overeind hield, maar in Arnhem was dat niet meer genoeg. De ploeg verloor met 1-0.

"Achteraf gezien was het een onnodige nederlaag", stelde clubwatcher Sinclair Bischop in zijn analyse namens RTV Rijnmond. "In de eerste helft gaf Feyenoord de wedstrijd weg. Senesi met een slordigheidje waardoor Darfalou scoorde. Het bleek een duur doelpunt te zijn. Met name de spelers die al langere tijd moeite hebben met scoren - Jørgensen en Linssen - kregen echt dotten van kansen. Dat zorgde dat Feyenoord in de slotfase alles of niets moest spelen. Ook toen kreeg het grote kansen met Sinisterra tegen de onderkant van de lat en een schot van Spajic op de lat. Het lukte niet."

Niet voor het eerst dit seizoen moeite om het net te vinden. "Dat blijft het euvel. Tegen VVV werd er wel eindelijk weer drie keer gescoord, maar in al die andere wedstrijden de laatste weken zie je dat het scorend vermogen Feyenoord opbreekt." Bischop werpt na de nederlaag een blik op de ranglijst. "Feyenoord verliest zo ook de aansluiting bij de top. Vitesse gaat over Feyenoord heen, Groningen komt op een gelijk aantal punten. Komende woensdag nog één wedstrijd voor de winterstop, dan zal Feyenoord weer alles uit de tenen moeten halen. Als daar puntenverlies wordt geleden, is het perspectief op eventueel meedoen om de titel misschien wel helemaal weg."

Lees meer over
Luis Sinisterra Vitesse FC Groningen Bryan Linssen Marcos Senesi Uros Spajic
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties