Advocaat over systeemwijziging: ''Dit is makkelijker voor ons''

zondag 20 december 2020 11:59 30.805 keer bekeken 36 reacties Pro Shots

Dick Advocaat verraste zondagochtend met de bekendmaking van zijn opstelling tegen Vitesse. Tegenover het 5-3-2-systeem van de tegenstander zet hij zelf ook vijf verdedigers neer. Dat heeft deels te maken met de vele afwezigen.

Over dat hij zoveel spelers mist, wil Advocaat het niet meer hebben. "Dat is vervelend, maar daar moet je niet te veel aandacht aan besteden. Andere jongens moeten het doen en die gaan het ook doen." Op de vraag waarom hij voor 5-3-2 heeft gekozen. "Het is een heel bewegelijke ploeg. Wij hebben een aantal andere jongens in het elftal. Nu staat alles tegenover elkaar, dan is het wat makkelijker voor ons. Alles staat nu vast. Nu staat Jantje tegen Pietje, en laat maar zien wie de beste is."

Daarbij kiest de trainer voor Eric Botteghin in het centrum en Lutsharel Geertruida op de bank. "Geertruida is geen voorstopper, misschien in de toekomst wel. Hij kan er spelen, maar ik koos voor Eric met zijn ervaring, zijn kopkracht, zijn overtuiging, zijn coaching. Hij heeft heel veel wedstrijden in het eerste gespeeld. Dat is met Geertruida wat minder." 

Ook Leroy Fer, die terug is van een hamstringblessure, staat voor het eerst weer in de basis. "Ik heb het aan hem gevraagd en hij zei dat hij liever begint dan dat hij erin moet komen. Inbrengen is ook moeilijker dan wanneer hij vanuit de basis start." Op de vraag hoe lang hij kan spelen, reageert Advocaat lachend: "Zolang ik niks hoor, laat ik hem staan." Hij geeft aan dat Luis Sinisterra, die op de bank begint, nog wat minder minuten kan spelen.

Advocaat treft in Arnhem oude bekenden Tannane en Bazoer, met wie hij al kort een onderonsje had. Aan Bazoer vertelde de trainer dat hij een stap hogerop zou kunnen spelen. "Ik heb bij Utrecht al gezegd: dat is een speler voor Feyenoord. Vitesse is een geweldige club, maar het is een jongen die op hoog niveau kan spelen. Zoals Tannane nu speelt, kan hij dat ook."

Gerelateerd nieuws
36 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 21 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75304 leden - Op dit moment zijn 242 mensen actief, waarvan 67 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved