''Dat jongens uit de subtop het nooit redden, kun je ook weerleggen''

''Dat jongens uit de subtop het nooit redden, kun je ook weerleggen''

Opvallend genoeg denken de meeste media dat Vitesse morgen de favoriet in de wedstrijd tegen Feyenoord is. De club uit Arnhem presteert inderdaad erg goed dit seizoen, en juist in toppers. Bryan Linssen ontmoet zijn vroegere werkgever en zal gebrand zijn om te laten zien dat hij de juiste stap heeft gemaakt door naar de Rotterdammers over te stappen.

Zijn start bij Feyenoord is echter minstens moeizaam te noemen, al moet de linkerspits ook vaak op posities opdraven die niet de zijne zijn. "Ik had mij er ook wel meer van voorgesteld. Geen excuses, het moet beter. Of er ook geluk bij komt kijken? Dat valt gewoon nooit zomaar jouw kant op. Dat moet je afdwingen. Door keihard te werken. Mijn kop gaat nooit omlaag", aldus Linssen in het Algemeen Dagblad.

"Ik geloof niet in Kuipvrees, echt niet. Dat bestaat niet. Maar niet scoren doet iets met je zelfvertrouwen. Dat jongens uit de subtop het nooit redden, kun je ook weerleggen. Jens Toornstra heeft hier alles gewonnen. En Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ook. Ruben Schaken werd international via Feyenoord. Maar er is wel een verschil tussen de top en de subtop. Wij hebben net als Vitesse nu 26 punten. Hier is er kritiek, in Arnhem is het bijna carnaval. Dat is zó anders. Toen ik bij Groningen speelde, maakte ik er voor de winterstop ééntje. Maar je hoorde er bijna niemand over. Hier wel. Je moet je als speler van Feyenoord veel meer afsluiten voor alle meningen dan bij Vitesse of Groningen.''

"Bij Vitesse speelde ik voorin met Tim Matavz. Wij werden echt ontzien in defensief opzicht, konden ons sparen voor de aanvallende acties. Hier maak ik veel meer meters, zo'n twaalf kilometer per wedstrijd. Dat kan wel ten koste gaan van een stukje scherpte. Bij Vitesse gokte ik ook weleens. Even die verdediger laten lopen en hopen dat we de bal zouden veroveren en ik meteen vrij zou staan. Bij Feyenoord begin ik daar niet aan, haha.''

Lees meer over
De Kuip Eric Botteghin Jens Toornstra Vitesse FC Groningen Bryan Linssen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties