Toornstra Speler van de Maand: ''Fijn dat ik deze waardering krijg''

Toornstra Speler van de Maand: ''Fijn dat ik deze waardering krijg''

Jens Toornstra is door de leden van Het Legioen uitgeroepen tot Speler van de Maand november. De middenvelder speelde in die maand in een meer controlerende rol en vervulde die met verve. ‘Het was al een tijdje geleden dat ik deze persoonlijke prijs heb gewonnen. Fijn dat ik deze waardering krijg,’ zei Toornstra bij de uitreiking breeduit lachend.

Wat het zegt dat Toornstra de prijs voor Legioen Speler van de Maand krijgt na zijn optredens als controlerende middenvelder? ''Dat ik het waarschijnlijk op de meer aanvallende positie niet goed heb gedaan,'' grapte de routinier.

''Nee, het was even wennen, maar je krijgt er vanzelf steeds meer feeling voor,'' voegde Toornstra er snel serieus aan toe. ''Op deze positie hoef je het spel niet per se te maken, maar moet je het verdelen. Op het begin ben je vooral bezig met je verdedigende taken en ligt je focus op het team bij elkaar houden. De laatste wedstrijden kijk ik ook steeds vaker of ik ook aanvallend iets kan betekenen.''

Met twee goals tegen VVV-Venlo staat Toornstra er ook in december ongetwijfeld goed op bij Het Legioen. Over een volgende persoonlijke prijs denkt hij echter nog niet na. ''2020 was een jaar dat we snel willen vergeten. Het seizoen 2019-2020 werd abrupt afgebroken, de bekerfinale kon niet gespeeld worden en we overwinteren niet in Europa. Maar we kunnen het jaar nog wel goed afsluiten, door vol voor de winst te gaan tegen Vitesse en sc Heerenveen.''

Lees meer over
Jens Toornstra Vitesse sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties