Fer wellicht basisklant tegen Vitesse: ''Een hele wedstrijd gaat nog niet''

Fer wellicht basisklant tegen Vitesse: ''Een hele wedstrijd gaat nog niet''

Leroy Fer is na negen weken blessureleed weer fit. De middenvelder is nog niet klaar om negentig minuten te voetballen, maar zou zondag, tegen Vitesse, zomaar eens in de basis kunnen starten. Feyenoord watcher Mikos Gouka geeft aan dat er, vanaf het afgesloten Varkenoord, toch berichten doorkomen dat Fer zich uitstekend presenteert op het trainingsveld.

"De trainer bracht mij tegen VVV toen de wedstrijd was gespeeld. Even minuten maken, want er zijn geen oefenwedstrijden om ritme op te doen. Het idee is voor de winterstop zo te werk te gaan en dan in januari bij de herstart er weer helemaal staan", aldus Fer in het Algemeen Dagblad. De middenvelder geeft ook nog eens aan dat alle ongemakken aan zijn hamstring verleden tijd zijn. "Nee, ik voel niets meer. Ik maakte tegen VVV een sliding aan die kant, dan voel je dat het echt allemaal in orde is."

Tijdens zijn blessure ging Fer zelfs mee naar Europese uitwedstrijden. "Ik probeerde er altijd bij te zijn en ook vanaf de tribune mee te doen. Met een beetje coachen of steunen, hoe je het wil noemen. Ach, het is gewoon het bekende verhaal van de speler die een tijdje niet kan spelen. Dat is heel frustrerend. Zeker bij wedstrijden waarin de ploeg het moeilijk heeft. Vorig seizoen hebben we hard geknokt voor een ticket voor de Europa League. En ik heb die zes wedstrijden allemaal gemist."

Toen Fer net terugkeerde bij Feyenoord was er wel wat discussie over hoe afgetraind de middenvelder eigenlijk was. Daar is nu totaal geen sprake meer van, zelfs niet na zijn blessure. "Ik heb wel keihard getraind met fysiotherapeut Leigh Egger", zo vertelt Fer, die ook aangeeft dat de medische staf hem maximaal een half uur wilde laten spelen tegen VVV. Zondag staat de wedstrijd tegen Vitesse voor de deur en de vraag is hoeveel speeltijd Fer dan gaat krijgen. "Nu kan dat meer zijn, maar een hele wedstrijd gaat nog niet. We zien het wel.''

Lees meer over
Vitesse Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties