Van Boekel fluit belangrijke wedstrijd tegen Vitesse

Van Boekel fluit belangrijke wedstrijd tegen Vitesse

De topper tussen Vitesse en Feyenoord staat aankomend weekend onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij neemt daarbij grensrechters Roy de Nas en Dave Goossens en vierde official Christiaan Bax mee. Jeroen Manschot is de VAR in Arnhem. Hij wordt geassisteerd door Richard Polman.

Van Boekel floot dit seizoen zeven Eredivisieduels, waarvan één keer eerder een duel van Feyenoord. Dat was de 1-1 tegen FC Twente in De Kuip in de tweede speelronde van dit seizoen. Van Boekel trok toen vier gele kaarten en kende Feyenoord twee strafschoppen toe. Gemiddeld gaf hij dit seizoen drie gele kaarten per wedstrijd. Twee keer gaf hij rood (waarvan één tweede gele kaart) en in totaal legde hij zes keer de bal op de stip.

De wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord is dit seizoen een topper te noemen. De ploeg uit Arnhem presteert boven verwachting en staat na twaalf wedstrijden op 26 punten, evenveel als de Rotterdammers. In het duel van dit weekend staat dan ook veel op het spel: de verliezer kan de aansluiting met de top kwijtraken. Wellicht dat de wedstrijd tegen Vitesse op het juiste moment komt voor de Rotterdammers: waar Feyenoord afgelopen weekend eindelijk weer wist te winnen, verloor de tegenstander vijf punten in de laatste twee wedstrijden. Afgelopen weekend speelde het gelijk tegen Heerenveen (1-1) en een week eerder ging het met 2-1 onderuit tegen PEC Zwolle.

Lees meer over
De Kuip Vitesse sc Heerenveen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties