Burger: ''Ik heb het wel moeilijk de laatste tijd''

Burger: ''Ik heb het wel moeilijk de laatste tijd''

Wouter Burger vertrok aan het begin van dit seizoen op huurbasis naar Sparta om daar meer minuten te kunnen maken. Daar komt vooralsnog weinig van terecht. Vandaag deed hij tegen Willem II (1-3 winst) weer eens twintig minuten mee. Het was pas zijn vierde invalbeurt dit seizoen.

"Ik moet eerlijk zeggen: ik heb het wel moeiljik de laatste tijd", erkent de Feyenoord-huurling tegenover RTV Rijnmond. "Ik ging naar Sparta, kreeg toen gelijk corona en heb een maand nodig gehad om weer fit te worden. De afgelopen maand was ik gewoon fit en voel ik dat ik het goed doe op trainingen. In mijn ogen laat ik zien dat ik hoor te spelen, maar ik ben ook beetje eigenwijs. Daar staat tegenover dat het team dat nu speelt gewoon veel resultaten achter elkaar heeft geboekt. De regel in het voetbal is dat die jongens dan verdienen om te blijven staan. Dat moet je accepteren. Ik ben heel blij dat ik vandaag eindelijk weer ben ingevallen, want ik snakte naar minuten."

"Het is verschrikkelijk moeilijk", vervolgt Burger. "Iedereen weet dat, ik steek het ook niet onder stoelen of banken. Ik ben hier gekomen om minuten te maken om door te ontwikkelen en uiteindelijk ook Sparta te helpen. Ik wil heel graag aan Sparta laten zien hoe goed ik kan voetballen, maar daar heb je uiteindelijk wel de kans voor nodig om dat te laten zien. De laatste weken heb ik vrijwel geen minuten gemaakt, wat het voor mij mentaal heel lastig maakt af en toe. Uiteindelijk kan je niks anders dan keihard blijven trainen en zorgen dat wanneer de kans komt, je er klaar voor bent. Dat het in het koppie goed zit wanneer je invalt en dat je voor jezelf kunt zeggen: ik heb er alles aan gedaan, het kan nergens aan liggen en ik ben er gewoon klaar voor."

Terwijl Burger bij Sparta niet in aanmerking komt voor een basisplaats, had hij dit seizoen een welkome kracht geweest in de door blessures getergde selectie van Dick Advocaat. Zelf denkt de middenvelder echter niet zo. "Het is meer de omgeving die je er bewust van maakt, dan dat ik er zelf mee bezig ben. Ik ben daar niet op gefocust, ik heb bewust voor Sparta gekozen. Dat er bij Feyenoord zoveel blessures vallen, dat is natuurlijk een beetje dubbel, maar ik ben heel blij dat ik hier ben en ik wil belangrijk zijn voor Sparta. Ik moet een beetje geduld hebben."

Lees meer over
Willem II Dick Advocaat Wouter Burger
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties