''Feyenoord is een bron van talent, dat is dus mogelijk''

zondag 13 december 2020 11:04 95.050 keer bekeken 91 reacties Pro Shots

Er staat de komende periode veel te gebeuren bij Feyenoord. Zo lijkt Arne Slot na dit seizoen de opvolger te worden van trainer Dick Advocaat, wat weer onderdeel zou zijn van een nieuw beleid in De Kuip. In de liveshow van Voetbal International wordt besproken of het een goede match zou zijn en wat er te gebeuren staat in De Kuip.

"Er zijn in de afgelopen twintig jaar verschillende trainers binnengekomen die geprobeerd hebben een stijl te introduceren die een beetje lijkt op die van Slot", zegt Pieter Zwart. "Gebaseerd op positiespel, hoog drukzetten. Dat is eigenlijk alleen Fred Rutten een half jaar gelukt." Advocaat kiest momenteel voor een heel andere speelstijl, mede omdat Feyenoord de spelers niet heeft om meer initiatief te nemen. "Met de huidige verdediging van Feyenoord kun je niet op die manier spelen, maar dat ze nu voor Slot kiezen, betekent dat Feyenoord een nieuwe lijn wil gaan inzetten. Dan gaat het er wel om dat er binnen de hele club dekking voor is dat hij de tijd krijgt om dat uit te zingen. Als je dat krediet niet hebt van boven in de club is het heel moeilijk om zo'n transitie te maken."

Andries Jonker snapt de keuzes van Feyenoord. "Frank Arnesen heeft overal waar hij is geweest ingezet op de jeugd. Bij PSV, bij Chelsea. Feyenoord is toch een bron van talent. Dat loopt steeds weg of komt er niet, maar als je die lichting van Wijnaldum even voor de geest haalt, dat is dus mogelijk in Rotterdam. Ze hebben een geweldige accommodatie neergezet. Ze hebben geen geld, dus moet er structuur in komen. Ophouden met ruzie maken en de talenten gaan vasthouden. Dan heb je een trainer nodig die een visie neerzet en die talenten de kans durft te geven. Slot heeft dat tot op zekere hoogte laten zien, dan is dat een logische keuze. Je gaat anders voetballen en dat heeft tijd nodig, maar welk alternatief heeft Arnesen? Hij kan niet even een paar spelers kopen. Ik vind het wel logisch gedacht."

Jonker begrijpt ook dat Slot AZ zou verruilen voor Feyenoord. "Feyenoord is toch een fenomenale uitdaging. Met alle respect voor AZ, maar als je naar het AZ-stadion rijdt, of naar De Kuip... Natuurlijk jeukt dat bij Slot: krijg ik dat hier voor elkaar? Het is bij heel veel trainers mislukt, maar dat is voor veel van ons juist reden om te denken: ik ga het hier wél voor elkaar krijgen."

Gerelateerd nieuws
91 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 39 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75277 leden - Op dit moment zijn 60 mensen actief, waarvan 39 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved