Jong Oranje treft Hongarije, Roemenië en Duitsland op EK

Jong Oranje treft Hongarije, Roemenië en Duitsland op EK

Als Tyrell Malacia en Lutsharel Geertruida met Jong Oranje spelen op het EK 2021, nemen zij het daar op tegen Roemenië, Hongarije en Duitsland. Dat heeft de loting in Zürich donderdagmiddag bepaald. Ook Justin Bijlow speelde vaak voor Jong Oranje, maar zou tegen die tijd ook opgeroepen kunnen worden voor de kwalificatiewedstrijden van het grote Oranje.

Jong Oranje kwalificeerde zich twee maanden geleden voor het eindtoernooi, dat in Hongarije en Slovenië zal worden gespeeld. Het EK vindt plaats tussen 24 maart en 5 juni. De ploeg van Erwin van de Looi begint op 24 maart met een wedstrijd tegen Roemenië, drie dagen later gevolgd door de wedstrijd tegen Duitsland. Gastland Hongarije is op 30 maart de laatste tegenstander van de groepsfase.

Welke Feyenoorders mee zullen doen aan het jeugd-EK, hangt ook af van welke spelers door bondscoach Frank de Boer tegen die tijd opgeroepen zullen worden voor de kwalificatiewedstrijden van het eerste elftal. Zo zat Bijlow in de laatste interlandbreak door een blessure van Jasper Cillessen al bij de selectie, maar raakte hij vervolgens zelf geblesseerd. Het grote Oranje begint tegelijkertijd met het EK Onder 21 aan de kwalificatie voor het WK van 2022. Een loting eerder deze week wees uit dat Nederland het daarin opneemt tegen Turkije, Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar.

Lees meer over
Tyrell Malacia Justin Bijlow Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties