'Advocaat wil niet het aanloopje naar de periode Slot zijn'

'Advocaat wil niet het aanloopje naar de periode Slot zijn'

Het is inmiddels duidelijk dat er grote veranderingen plaats gaan vinden bij Feyenoord. De grote vraag die inmiddels speelt is of Dick Advocaat het seizoen bij de Rotterdammers af gaat maken. Feyenoord watcher Mikos Gouka heeft zo zijn bedenkingen. "Als Advocaat straks rond de feestdagen merkt dat de leiding van Feyenoord dit seizoen nog slechts als een noodzakelijk aanloopje naar de periode Slot ziet, trekt hij de deur in de Kuip achter zich dicht."

Het moet de komende tijd dus niet te veel over de reorganisatie bij Feyenoord gaan, maar om het tot een goed einde brengen van het huidige seizoen. Feyenoord speelt alles behalve sprankelend voetbal, maar heeft de koploper van de Eredivisie in het vizier, kan nog Europees overwinteren en moet nog aan de cyclus van de bekerstrijd beginnen. Dat de randzaken het over gaan nemen van de hoofdzaken is dus een probleem dat op de loer ligt, zeker nu onder Frank Arnesen allemaal nieuwelingen geïntroduceerd worden. Daarbij dus ook Arne Slot als nieuwe trainer. Zodra zijn naam officieel aan Feyenoord verbonden is zal het stil worden rondom Slot, want er is een ongeschreven wet: 'de nieuwe trainer praat pas over zijn plannen als het werk van zijn voorganger erop zit', zo vertelt Gouka in het Algemeen Dagblad.

Al bij al zal de nieuwe wind die door De Kuip waait ten koste gaan van clubiconen, zoals het er nu naar uitziet. "Het koesteren van de mensen die jarenlang iets voor de club hebben betekend, zit niet bepaald in de vezels bij de club. Om de kritische Willem van Hanegem lopen ze het liefst met een grote boog heen. 'Don' Leo Beenhakker zette uit onvrede met het beleid heel lang geen stap meer in de Kuip. Jean-Paul van Gastel las een jaar geleden in de krant dat hij zou worden ontslagen. En hoe gek de belofte aan Dirk Kuyt om hoofdtrainer te mogen worden misschien ook was en hoe vervelend zijn privésituatie ook is, de toezegging aan de man die Feyenoord in 2017 kampioen maakte, blijkt in de praktijk niets waard."

Lees meer over
De Kuip Dirk Kuyt Dick Advocaat Willem van Hanegem Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties