De Jong: ''Wij hebben nu echt keihard publiek nodig''

De Jong: ''Wij hebben nu echt keihard publiek nodig''

Vanaf het nieuwe jaar mogen enkele stadions weer beperkt toeschouwers toelaten van minister-president Mark Rutte. De bedoeling van de Eredivisie CV, KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) was echter om in alle stadions weer toeschouwers toe te laten. Directeur van de ECV, Jan de Jong: "Hier lijkt sprake van een misverstand."

"Het betaald voetbal heeft de afgelopen maanden voortdurend aangegeven bij, en besproken met de ministeries Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat de Fieldlabs zouden plaatsvinden naast het spelen met beperkt publiek. Niet in plaats van”, aldus De Jong in het Algemeen Dagblad. Voorlopig zullen alleen de stadions van NEC en Almere City na de jaarwisseling toegankelijk zijn voor maximaal 1500 toeschouwers. De KNVB, ECV en de CED wilden juist dat alle stadions deels gevuld zouden kunnen worden, net als aan het begin van het huidige seizoen.

De Jong: "Wij zullen deze week in gesprek gaan met minister Van Ark om dat nogmaals duidelijk te maken. Met alleen Fieldlabs is het voetbal niet echt verder geholpen. Wij hebben nu echt keihard publiek nodig. Uiteraard voorzien we de maatschappij graag van zinvolle data, dat is ook onze taak en dat doen we graag, maar wel in combinatie met beperkt publiek bij alle wedstrijden in het betaald voetbal. Slechts dan maken we echt stappen voorwaarts; het voetbal, de evenementenindustrie en de cultuursector.”

Lees meer over
NEC
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties