Stadions blijven leeg; Rutte kondigt proefprojecten aan

Stadions blijven leeg; Rutte kondigt proefprojecten aan

Het gaat volgens Mark Rutte niet goed met de besmettingscijfers en hij maakt zich ernstig zorgen hierover. De premier gaf dinsdagavond een persconforentie en kwam met een sombere boodschap voor kerst. De regels die momenteel gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen blijven gelden.

Rutte sluit voor de komende weken strengere regels niet uit. "De realiteit van vandaag is dat we op een tweesprong staan'', vertelt de premier van Nederland. ''Of we zorgen er samen voor met ons gedrag dat de cijfers omlaag gaan. Of de cijfers blijven stijgen en dan sluit ik niet uit dat we voor de kerst bij u terug komen met strengere maatregelen."

Premier Rutte kwam wel met een paar kleine lichtpuntjes tijdens de coronapersconferentie. ''We gaan in januari een aantal proefprojecten doen om te kijken wat er straks kan om verantwoord weer op te starten. Dat doen we lokaal en heel gecontroleerd. Waar moeten we dan aan denken? Bijvoorbeeld aan een proef in een theater met meer bezoekers of een voetbalwedstrijd met publiek.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties