''Slot heeft voor de moeilijkste club ter wereld gekozen''

''Slot heeft voor de moeilijkste club ter wereld gekozen''

Hugo Borst wijdde zijn column in het Algemeen Dagblad deze ochtend aan de gang van zaken rondom Feyenoord, Arne Slot en AZ. Twitteraccount Feyenoord Transfermarkt bracht naar buiten dat de club met de trainer in gesprek was, waarna hij door AZ per direct werd ontslagen. Hij zou zich volgens de directie niet meer kunnen focussen op AZ, maar Borst noemt dat 'onzin'.

"Slot zou bij Feyenoord veel beter binnenkomen als het succes aan zijn kont hangt, die had zijn stinkende best gedaan met de jongens van wie hij is gaan houden", legt hij uit waarom AZ Slot had moeten aanhouden. "Het is de kunst zoveel mogelijk jezelf te blijven. Bij AZ hebben ze deze zomer besloten dat ze een topclub zijn. In dat licht moet je het ontslag zien. Een topclub, denken Eenhoorn en Huiberts, neemt mee-do-gen-lo-ze maatregelen, zoals je trainer eruit flikkeren omdat hij niet open is. Dat was ook erg dom van een intelligente jongen als Slot. Had gewoon gezegd dat je met Feyenoord onderhandelt. Nu lijkt het net alsof Slot achterbaks is. Zo hij dat is, dan is hij de minst achterbakse. In de voetbalwereld is iedereen achterbaks."

De keuze voor Feyenoord vindt Borst echter moeilijk te begrijpen. De manier waarop de gesprekken van Slot met de club naar buiten kwamen, haalt hij aan als voorbeeld. "Het is onbegrijpelijk dat Arne Slot voor Feyenoord kiest, tenzij hij de garantie heeft gekregen dat er in 2021 een trein met 150 miljoen euro arriveert, alsmede de jeugdopleiding en de scouting worden gezuiverd. Hij komt terecht bij een club waarbij zaakjes die geheim moeten blijven altijd te vroeg op straat liggen. Deze keer gebeurde dat via @FeyenoordTM. Benieuwd wie bij Feyenoord deze man voedt. En hoe zal het aflopen met de trainersloopbaan van Slot, die werkelijk overal terecht kon, maar voor de moeilijkste club ter wereld heeft gekozen?"

Lees meer over
Hugo Borst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties