Wolfberger AC hard onderuit in aanloop naar sleutelduel

Wolfberger AC hard onderuit in aanloop naar sleutelduel

Feyenoord speelt donderdagavond een cruciaal duel in de Europa League tegen Wolfsberger AC. Alleen bij winst zijn de Rotterdammers geplaatst voor de knock-outfase van het toernooi. Hoewel de ploeg van Dick Advocaat tegen Heracles een slechte generale kende (0-0), beleefde Wolfsberg zondag een nog veel pijnlijkere middag.

De Oostenrijkers gingen op bezoek bij middenmoter Tirol met liefst 4-1 onderuit. Bij rust - de ploeg stond toen 2-0 achter - probeerde de trainer met liefst vier wissels de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat mocht niet baten. Dejan Joveljic maakte de aansluitingstreffer, maar in het laatste kwartier van de wedstrijd liep Tirol uit tot 4-1. Bovendien werd bij Wolfsberg invaller en verdediger Luka Lochoshvili met rood van het veld gestuurd.

De Oostenrijkers doen het in hun nationale competitie nog altijd niet goed. De ploeg staat zevende van de twaalf, maar met evenveel punten als de nummers acht tot en met tien. In de Europa League heeft het nog wel goede papieren: met een tweede plaats heeft het aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren ten koste van Feyenoord. Alleen een Rotterdamse overwinning kan daar donderdagavond verandering in brengen.

Lees meer over
Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties