Advocaat: ''Verzoek om rust kwam van Berghuis zelf''

Advocaat: ''Verzoek om rust kwam van Berghuis zelf''

Trainer Dick Advocaat moet door de vele blessures wekelijks puzzelen met zijn opstelling. Het zorgt voor enig chagrijn, zo vertelt hij aan FOX Sports. "Dat zit hem in allerlei dingen die hier gebeuren: het elftal, geblesseerde spelers, aanpassen. Dat wil je niet, maar je ontkomt er niet aan."

Zo moest Advocaat vandaag een opstelling bedenken zonder aanvoerder Steven Berghuis. De rechtsbuiten had zelf gevraagd om rust in aanloop naar het duel tegen Wolfsberger AC. "Dat kan ik wel begrijpen. Hij heeft de meeste minuten gemaakt van de hele groep. Dat verzoek kwam ook van hemzelf af. Hij denkt in het belang van het elftal. Een frisse speler kan je meer aan hebben dan een speler die even niet goed in zijn vel zit."

Advocaat koos voor Nicolai Jørgensen in de spits, die nog altijd moeite heeft om zijn vorm te vinden. "Op de training maakt hij een goede indruk. Het is een positieve jongen, maar je moet wel wat laten zien. Dat weet hij zelf ook. Hij staat onder druk, want hij scoort te weinig. Hij werkt hard, maar dat kan iedereen. Hij weet ook dat hij moet preseteren, anders moet je andere keuzes gaan maken." Op de vraag of Advocaat daarbij kan helpen: "Ik kan hem alleen vrijer maken als hij speelt, en hij speelt."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties