Gouka: ''Ze moeten Slot iets voorgespiegeld hebben''

Gouka: ''Ze moeten Slot iets voorgespiegeld hebben''

Steven Berghuis zit tegen Heracles Almelo op de bank. Clubwatcher Mikos Gouka stond voorafgaand aan de wedstrijd FOX Sports te woord over de situatie rond Arne Slot, maar had ook geïnformeerd naar de reden van de reserveplek van de aanvoerder. Hij krijgt rust in aanloop naar het belangrijke Europa League-duel tegen Wolfsberger AC.

"Ik heb geïnformeerd, het is om fysieke redenen", vertelt Gouka. "Niet dat hij ergens last van heeft, maar ze willen hem rust geven voor die wedstrijd donderdag. Als je hem de laatste twee wedstrijden zag lopen, straalde er niet veel energie vanaf. Misschien is dat ene wedstrijdje eruit wel genoeg. Hij zit op de bank, dus in nood kan hij altijd invallen. Donderdag is een belangrijke wedstrijd, omdat er veel geld te verdienen valt. Dat kunnen ze goed gebruiken, dus ik kan me voorstellen dat je een speler die niet zo fris oogt eraf haalt."

Gouka ging ook in op het aangekondigde vertrek van Dick Advocaat, die door het tijdig kenbaar te maken hoopte rust te creëren in De Kuip. "Dat is niet echt gelukt", lacht Gouka. "Advocaat wilde misschien op een andere manier afscheid nemen. Ik denk niet dat hij door had gewild, maar dat hij had gehoopt dat Feyenoord bij hem zou aanschuiven om hem over te halen. Hij had dan nee gezegd. Feyenoord wilde het risico niet nemen: straks wil Dick verder en valt het plan dat ze hadden in duigen. Dat plan bleek Arne Slot te zijn."

Dat Slot voor Feyenoord kiest, verbaasde veel mensen, omdat hij het bij AZ goed voor elkaar heeft. "Als je van AZ, waar je alles op de rit hebt met goede talenten, een prima jeugdopleiding en spelers die veel geld op moeten leveren, naar Feyenoord gaat, waar de huidige en vorige staf vooral klaagden over het niveau, de breedte van de selectie en het niveau van de aanstormende jeugd, dan moet hem zijn voorgespiegeld dat hij iets kan doen in deze selectie. Dat zou de huidige staf erg verbazen, want er kan eigenlijk niks."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Dick Advocaat
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties