''Berghuis is hier gewoon klaar, zo eerlijk moet je zijn''

''Berghuis is hier gewoon klaar, zo eerlijk moet je zijn''

Steven Berghuis kwam goed uit de laatste interlandperiode met twee belangrijke goals tegen Fortuna Sittard, maar in de wedstrijden die volgden was het minder. Clubwatcher Martijn Krabbendam neemt het op voor de aanvoerder van Feyenoord, maar stelt tegelijkertijd dat het misschien tijd is voor een vertrek uit De Kuip.

"Hij heeft alles gespeeld dit seizoen", begint Krabbendam in de liveshow van Voetbal International. "Er ligt een hoop druk en verantwoordelijkheid op de schouders van die speler. Als het niet van hem komt, wie gaat dan de kansen creëren? Zelfs tegen de Kroaten kwam het gevaar bij hem vandaan. Een voorzetje, een combinatietje. Er moet heel veel van hem komen, hij heeft alles gespeeld. Als het dan even niet loopt, gaan mensen natuurlijk ook naar de houding van zo'n speler kijken. Dat zit bij hem niet mee: hij heeft hangende schouders, kijkt een beetje naar beneden. Dan heb je het idee van: hij geeft niet alles of doet z'n best niet. Ik denk dat dat wel meevalt."

"Hij heeft alles meegemaakt bij Feyenoord, alles gewonnen wat er te winnen valt", gaat de Feyenoordwatcher verder. "Hij is gewoon klaar, zo eerlijk moet je zijn. Hij is met z'n gedachte misschien wel ergens anders. Dat is ook niet gek als je zo lang bij Feyenoord speelt, alles al hebt gewonnen en je ziet dat het dit jaar ook weer heel moeilijk gaat. Dan kan ik me ook voorstellen dat je als speler denkt: misschien ben ik hier ook wel klaar."

Krabbendam concludeert: "Daarom denk ik dat er in de winter gekeken gaat worden naar wat het beste is voor Berghuis, maar ook voor Feyenoord. Feyenoord moet ook verder en heeft niets aan een speler die er met zijn gedachten niet bij is. Ik denk dat ze hem af en toe wat rust zullen gunnen om hem ook in z'n hoofd wat rust te geven. Dat hij er bijvoorbeeld in Oostenrijk weer helemaal klaar voor is, of in januari - als hij blijft - als de grote wedstrijden komen. Dit soort spelers kan je niet blijven opstellen en verwachten dat het met twee vingers in de neus gebeurt. Hij is ook afhankelijk van wat er om hem heen gebeurt."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis Fortuna Sittard
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties