Van der Gijp: ''Zondag is voor Feyenoord cruciaal''

zaterdag 5 december 2020 08:31 65.230 keer bekeken 231 reacties Pro Shots

De waarschijnlijke overstap van Arne Slot naar Feyenoord als trainer blijft voer voor analisten. Onder andere  René van der Gijp snapt de aanstaande overstap niet. "Je stapt in een club waarvan je van tevoren weet dat dat je nooit aan het verwachtingspatroon kan voldoen."

"Er is geen geld: je moet het doen met Diemers, met Linssen, je moet het doen met Bannis, je moet het doen met Wehrmann. Nou, ga er maar aan staan. Je hebt (met AZ - red.) een hartstikke leuke ploeg en er is ook nog geld daar", aldus de analist bij Veronica Inside. Johan Derksen is het met hem eens. "Dickie heeft het optimale uit deze groep geperst en wie Arnesen bij deze groep ook als opvolger neerzet: minder."

Sowieso hapert de motor bij Feyenoord al enige tijd. "Ik meen het uit de grond van mijn hart: zondag is voor Feyenoord cruciaal. Als ze zondag niet doorkomen, ze spelen gelijk of verliezen, dan gaat het uit als een nachtkaars. Dan ga je donderdag ook verliezen", aldus Gijp. Winnen gaat nog een hele opgave worden. "Ik hoor niks anders dan dat de enige die nog gedreven is en schreeuwt en roept en doet, is Dick en de rest zijn allemaal dooie lullen."

Feyenoord watcher Martijn Krabbendam is te gast in het programma en deelt de zorgen over Advocaat. "Hij vraagt zich regelmatig af 'waar doe ik het nou nog voor?'." Stapt de oefenmeester dan binnenkort al op? "Met de kerst? Nee. Misschien na de kerst, maar ik sluit het zeker niet uit, nee. Er hangt inderdaad veel af van die wedstrijd tegen Heracles. Ze lopen al op hun tenen." 

Berghuis
De mannen geven ook nog hun mening over Steven Berghuis. Derksen: "Berghuis wordt een beetje een vervelend jochie." Tafelgast Jan Boskamp: "Wordt? Hij is vervelend! Die doet geen fluit die gozer, man." Gijp: "Berghuis loopt er een beetje bij alsof hij er een beetje klaar mee is. Hij vindt dat materiaal dat er om hem heen loopt niet veel bijzonders, en daar heeft hij misschien nog gelijk in ook, maar als je dat nou zo gaat laten blijken, dan moet je als Dick toch ook 'goh wat wil je? Ga dan naar Barcelona' zeggen?" 

Boskamp doet er nog een schepje bovenop. "Normaal moet een speler als Berghuis zijn stempel drukken op het elftal en zeggen 'we gaan er voor'. Maar als je gister naar hem kijk... normaal gesproken zeg je 'hij mot scoren'. Weet je waar hij de bal ging halen? Tussen twee centrale verdedigers godverdomme. Dat is toch niet normaal man." De oer-Feyenoorder ziet het allemaal met lede ogen aan. "Da's klote, want hij is normaal onze beste speler. Zijn lichaamstaal zegt alles, da's niet te geloven."

Gerelateerd nieuws
231 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 85 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 75057 leden - Op dit moment zijn 43 mensen actief, waarvan 29 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved